Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dünyayı bekleyen tehlike: Bulutsuzluk

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, atmosferdeki sera gazları, bulut oluşumunu engellediği ileri sürülüyor.

Dünyayı bekleyen tehlike: Bulutsuzluk

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, atmosferdeki sera gazları, bulut oluşumunu engellediği ileri sürülüyor.

Nature Geoscience dergisinde Pazartesi günü yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, küresel iklim değişikliği ile sürekli olarak artmakta olan sera gazları, gezegenin serin kalmasını sebep olan stratokümülüs bulutlarının yok olmasına neden olduğu iddia edildi.

Araştırmaya göre, stratokümülüs bulutlarının tamamen ortadan kalkması, gezegenin ortalama sıcaklığının 10 derece kadar yükselmesine neden olacak. Böylesine ciddi bir sıcaklık artışı, ekvator ve çevresindeki bölgelerde yaşamı imkansız hale getirirken, kuzey kutbu civarında timsahların yüzebileceği bir ortam oluşturacaktır.

Geçtiğimiz dönemde bilim insanları, 2 derecelik bir sıcaklık artışının medeniyetin bugünkü varlığını korumasına engel olacağını belirtmişlerdi.

Bilim insanlarına göre atmosferdeki karbondioksit oranı, 1 milyonda 1.200 (PPM) seviyesine ulaştığında stratokümülüs bulutları tamamen ortadan kaybolacak. Günümüzde karbondioksit konsantrasyonu 410 PPM seviyesinde. Ancak bilim insanlarının tahminlerine göre yaşam tarzımızı değiştirmezsek yüzyılın sonuna kadar 1200 PPM seviyesini göreceğiz.

Kaynak: Webtekno



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER