Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dünyanın en zengin kişisi belli oldu

92.8 milyar dolar serveti var

Dünyanın en zengin kişisi belli oldu

ABD´li e-ticaret devi Amazon´un kurucusu Jeff Bezos, New York Borsası´nın açılışında hisse değerlerinin fırlamasıyla 3 saatte servetine 10 milyar dolar ekledi ve 92.8 milyar dolar ile tekrar dünyanın en zengin kişisi oldu.

Amazon´un 53 yaşındaki kurucusu Jeff Bezos, şirketinin hisselerinin artmasıyla birlikte önceki gün 6.5 milyar dolar daha kazandı. Bezos´un malvarlığı böylelikle 90 milyar dolara çıktı. Bloomberg Milyarder Endeksi´nde yer alan rakamlara göre kıyasıya rekabette olan Bezos ve Microsoft´un 61 yaşındaki kurucusu Bill Gates arasındaki makas da ilk defa açıldı. Bezos´un ilk defa kalıcı olarak Gates´in önüne geçtiği kaydedildi.

BİLL GATES´İ GERİDE BIRAKTI

Gates´in son çeyrekte elde ettiği gelire dair bir açıklama yapılmazken, güncel rakamlara göre son dönemde kendini hayır işlerine veren iş adamı 88 milyar dolara sahip. Öte yandan Amazon´un kurucusu Bezos, bu yıl içerisinde Amazon´un hisselerindeki ani yükseliş dolayısıyla bir günlüğüne Gates´i geride bırakmıştı.

ALEXA ETKİSİ VAR

Bezos´un net gelirinin 2 milyar dolar artmasına sebep olan hisse artışının arkasında ise Amazon´un satın aldığı Whole Foods´un etkisi ve dijital asistan Alexa´nın başarılı olması yatıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER