Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DÜNYA LEZZETİ DÜNYA İFTARINDA

Esenler, dünyanın 7 kıtası ile ülkemizin 7 bölgesinden 150 farklı damak tadının yer aldığı dev bir iftar sofrasına ev sahipliği yaptı. Geleneksel hale gelen 7 Kıta, 7 Bölge, Tek Sofra Dünya İftarı´nda barış ve kardeşlik mesajları verildi.

DÜNYA LEZZETİ DÜNYA İFTARINDA

DÜNYA LEZZETİ DÜNYA İFTARINDA

 

Dünyanın kardeşlik aşı Esenler´de pişirildi. Esenler Belediyesi, 7 kıtanın farklı ülkelerine ve Türkiye´nin 81 iline has 150 çeşit damak tadının yer aldığı dünya iftarına ev sahipliği yaptı. Esenler Dörtyol Meydanı´ndaki Anadolu Sokağı´nda düzenlenen 7 Kıta, 7 Bölge, Tek Sofra Dünya İftarı´na; Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen En Güzel Kur´an-ı Kerim Okuma Yarışması´na katılmak için 53 farklı ülkeden gelen 100 hafız ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dünyanın ve Türkiye´nin dört bir yanındaki renkler ile Türkiye kardeşliğini yansıtan iftarda konuklara, ünlü gurme Kurtuluş Usta (Çehreli) gözetiminde hazırlanan Somon Füme´den Soslu Spagetti´ye, Özbek Pilavı´ndan Meyveli Güveç´e kadar 7 kıtadan örnek lezzetler ile Mantı´dan İçli Köfte´ye Edirne Tava Ciğeri´nden Tantuni´ye kadar ülkemizden onlarca yöresel lezzet ikram edildi.

BARIŞ VE KARDEŞLİK AŞI

Lübnanlı Hafız Zekeriya Trablusi´nin Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ezanla birlikte aynı sofrada buluşan yüzlerce kişi hep birlikte oruçlarını açtılar. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ?Dünyanın barış aşını, dünyanın kardeşlik aşını, dünyanın dostluk aşını Esenler´de pişirdik. Artık geleneksel hale gelen iftar soframızı dört yıl önce başlatmıştık. Renklerimiz, dilimiz, etnik yapımız bizler için sadece tanışma aracıdır. Bu sofrayı da kardeşliğimizi ve dostluğumuzu pekiştirmek için kuruyoruz. Tanış olmak için her bölgeden, her dağından, her rüzgârından kardeşimizle bu sofrada beraber olduk? diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER