Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar neden yükseliyor? Güncel kur fiyatı

Dolar kuru geçtiğimiz haftanın son işlem gününde 5.49 seviyelerine kadar tırmandı. Dolar neden yükseliyor. Gücel dolar kuru fiyatı

Dolar neden yükseliyor? Güncel kur fiyatı

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası´nın Para Poltikası Kurulu toplantısında politika faizini sabit tutmasıyla dolar kuru 5.36 TL´ye kadar indi. Dolar kuru kararın hemen ardından hızlı bir yükselişle geçti. Dolar kuru haftanın son işlem gününde 5.49 TL´lere kadar çıkarken haftayı 5.44 TL seviyelerinde tamamladı.

DOLAR KURU NEDEN YÜKSELİYOR?

Kürsel anlamda dolar endeksinin değer kazanması, ABD ile yaşanan S-400 krizi ve yaklaşan yerel seçimlerdeki berlirsizlik ortamı dolar kurunun yukarı yönlü harekete geçmesine neden oluyor.  Özellikle Rusya´dan alınması planlanan S-400 hava savunma sistemine ABD´nin karşı çıkması ve ekonomiyi tehdit eden açıklamaların gelmesi piyasaları tedirgin ediyor. 

Türk ekonomisinde enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur sıkıntısı yaşanırken hükümet yaklaşan seçimler nedeniyle bütçe harcamalarından büyük tavizler veriyor. Seçimi kazanma uğruna yapılan politikalar yabancıyı yatırımcıyı da etkiliyor. Bu etkenler dolar kurundaki yükselişi hızlandırıyor.

 

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Geçen hafta psikolojik ve teknik anlamda önemli olan 5.50 TL sınırına kadar tırmanan dolar kuru yeni haftaya 5.45 TL seviyelerinde başladı. Şu sırlarda dolar kuru güncel fiyatı 5.4590 TL seviyelerinde seyrediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER