Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU YATIRIMCISINA KAYBETTİRDİ

Dolar kuru, geride bıraktığımız hafta TL karşısında sert düşüş yaşamış ve 6,00 liranın altına kadar gerilemişti. Bu hafta dolar kuru yatırımcısına yüzde 4,28 değer kaybetti.

DOLAR KURU YATIRIMCISINA KAYBETTİRDİ

Dolar kuru, haftaya 6,30 lira civarında başlamasının ardından TL karşısında yaşanan siyasi gelişmeler ile 6,00 liranın altına kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın BM Genel Kurul Toplantısı için gittiği ABD´de Reuters´a verdiği röportajında "ülkemizdeki ekonomik sıkıntının rahip Brunson ile yakından uzaktan yok" açıklaması ve Berat Albayrak´ın Yeni Ekonomi Programı kapsamında 16 bakanlığın yönetilmesi için ABD´li uluslararası firma olan McKinsey ile anlaştığını açıklamıştı.

Yaşanan bu siyasi gelişmelerin ardından dolar kuru, Türk Lirası karşısında sert düşüş gösterdi. Bu hafta ABD doları yüzde 4,28 değer kaybederek 6,0230 liraya kadar geriledi.

Dolar kuru, TL karşısında bugün işlem görmezken ilk işlemini akşam saatlerinde Asya piyasalarında görürken fiyatlanması ise Türkiye´de mesai başlaması ile sabah saat 09:00´da serbest piyasada fiyatlanması bekleniyor.

 

Dolar kuru bankalararasında TL karşısında 6,0230 liradan işlem görüyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER