Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru neden yükselişe geçti? Piyasaları tedirgin eden haber

ABD´nin patriot teklifi reddedildi haberi dolar kurunu harekete geçirdi. Savunma sanayi başkanı iddiaları yalanladı görüşmeler devam ediyor dedi.

Dolar kuru neden yükselişe geçti? Piyasaları tedirgin eden haber

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki en önemli meselelerden olan patriot alımı konusunda ortaya adılan son dakika iddiası dolar kurunu haftanın son işlem gününde yukarı yönlü harekete geçirdi. Dolar kuru haftayı 5.37 TL seviyesinde kapattı.

Türkiye tarafından bırakılarak ABD dönen Rahip Brunson kririznden sonra 7.20 TL´lere kadar çıkan dolar kuru ciddi manada aşağı yönlü çekilmişti. Küresel anlamda yaşanan ekonomik ve siyasi gelişmeler bu çekilmeyi destekledi ve dolar kuru Türk Lirası karşısında 5.13 TL seviyelerine kadar düştü.

Türkiye ABD ilişkileri açısından tek sorun Rahip Brunson değildi. Rusya´dan alınması plananlanan hava savunma sistemi S-400 anlaşması ABD tarafını harekete geçirmişti. ABD Rusya´nın S-400´lerine karşı ellerindeki patriotları önerdi. Bloomberg´in haberine göre karşılıklı görüşmelerden sonra Türkiye patriot hava savunma sistemi teklifini reddetti.

 

TÜRKİYE PATRİOTU REDDETİ DOLAR KURU 5.40 TL GÖRDÜ

ABD´nin oatriot teklifinin reddedilmesi haberi ekonomi piyasalarını tedirgin etti. Haftanın son işlem gününe 5.30 TL seviyelerinde başlayan dolar kuru 5.40 TL seviyelerine kadar çıktı. Dolar kurunun bu ani hareketinin ardından Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir´den Bloomberg´in iddiasını yalanlayan bir açıklama yaptı. Demir ABD ile Patriot konusunda hızlı bir görüşme trafiği devam ediyor" dedi.

İsmail Demir´in bu açıklamasından sonra 5.40 TL seviyelerinde dolaşan dolar kuru bir miktar gerileyerek 5.3750 TL seviyelerinde haftayı tamamladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER