Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru neden yükseldi? Güncel kur fiyatı

ABD Başkanı Donald Trump´ın son açıklamaları piyasaları salladı. Dolar kuru 5.85 TL seviyelerine çıktı

Dolar kuru neden yükseldi? Güncel kur fiyatı

Dolar kuru haftanın son işlem gününde sert yükseldi. Kur yakaşık yüzde 5,60 artarken 40 kuruşluk bir yükseliş gözlemlendi.

Dolar kuru çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası FED´in faiz artırmama kararından sonra 5.47 TL seviyelerinden bir miktar geri çekilerek 5.41 TL seviyelerine kadar inmişti. Dolar kuru FED´in kararından sonra 2019´un şubat ayıyla birlikte sürdürdüğü yükseliş hareketine devam etti. Cuma günü haftanın son iş gününde Dolar kurunda çok ciddi bir yükseliş meydana geldi.

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Piyasaların son işlem gününde güne 5.45 TL seviyelerinde başlayan dolar kuru yüzde 5,60´lik artış oranıyla 5.85 TL´ye kadar çıktı. Yaklaşık 40 kuruşluk artış gerçekleşen dolar kurunda piyasaların kapanışına yakın geri çekilmeler olsa da haftayı 5.7651 TL seviyesinde kapattı.

dolar-kuru-guncel-fiyati-2.jpg?

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

31 Mart Yerel Seçimleri´nin son haftasına girilirken piyasalarda oluşan siyasi belirsizlik ve ABD ile yaşanan S-400 gerilimi üzerine ABD Başkanı Donald Trump´ın Filistin´de bulunan Golan tepelerini İsrail´in toprak parçası olarak göreceğini açıklaması piyasaları daha da tedirgin etti. Enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur yüzünden ekonomisi bir hayli yıpranan Türkiye´de iç piyasalar son yaşanan gelişmelerden de etkilendi. Dolar kuru seçime bir hafta kala çok sert yükselişle haftayı 5.7551 seviyesinde kapattı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER