Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU 5,70´İ AŞTI VE GÜNE REKORLA BAŞLADI

Son dakika haberi... ABD ile devam eden rahip Brunson gerginliğinin ardından dolar kuru, haftanın son gününe 5,70´i aşarak rekorla başladı. İşte güncel dolar fiyatı...

DOLAR KURU 5,70´İ AŞTI VE GÜNE REKORLA BAŞLADI

Türkiye ile ABD arasında geçtiğimiz hafta rahip Brunson´un ev hapsi tutukluğunun ardından iki bakana yaptırım kararı ile başlayan krizin ardından yükselişe geçen dolar kuru, TL karşısında haftanın son gününde de artışa geçti. ABD ile yaşanan krizi çözmek için ABD´de temaslarda bulunan Türk heyetinin ülkeye dönmesinin ardından herhangi bir açıklama yapmaması doları olumsuz etkiledi.

Hafta ortasında 5,30 lira bandında dalgalanan dolar kuru dün akşam saatlerinde TL karşısında 5,50 lirayı test ettikten sonra geç piyasada 5,60 lirayı geçti. Dolar kuru yeni güne 5,70 lira sınırını geçerek başladı.

DOLAR KURU 5,73 TL OLDU

Haftanın son işlem gününde dolar kuru, TL karşısında yeni tarihi zirvesi olan 5.7376 TL´yi gördü. Euro kuru da TL karşısında yükselişe geçti ve 6,50 lira seviyesini geçerek 6,63 lira ile yeni tarihi zirvesine ulaştı. Sterlin ise TL karşısında 7,35 lira seviyesini test etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün memleketi Rize´de dolar kurundaki yükseliş ile ilgili olarak, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah´ımız var." yorumunda bulundu.

Piyasalarda bugün yurt içinde cari denge verisi, yurt dışında ise İngiltere´de büyüme, ABD´de TÜFE rakamı takip edilecek.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER