Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU 5,15´İ AŞTI... REKOR TAZELEDİ

Dolar kuru güne 5,12 lira ile başlamasının ardından öğle saatlerine doğru 5,15 lira seviyesini aşarak rekor tazeledi. İşte dolar fiyatında son durum...

DOLAR KURU 5,15´İ AŞTI... REKOR TAZELEDİ

Dolar kuru yeni haftaya rekor kırarak başlamasının ardından TL karşısındaki rekorunu kırdı.

Geride bıraktığımzı haftanın son işlem gününde 5,11´in üzerine tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar kuru, gün içerisinde Temmuz ayı Türkiye enflasyon verisi sonrasında bir miktar gerilemişti.

ABD´De açıklanan tarım dışı istihdam verileri sonrasında cuma günü düşüşünü sürdüren kur, haftayı 5,08 lira seviyesinden tamamlamıştı.

DOLAR KURU 5,15´İ AŞTI

Dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününe 5,12 lira seviyesinden başlarken ilerleyen saatlerde yükselişi hızlandırdı ve yüzde 1´in üzerinde artışla TL karşısında 5,15 lira seviyesini aşarak yeni bir rekor kırdı.

Dolar kuru saat 12:10 itibarı ile 5,1561 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru ise TL karşısında 5,9606 lira seviyesini gördü.

 

Uzmanlar, dolar kurunun TL karşısında yükselişini ABD-Türkiye ikili ilişkilerindeki haber akışı ve İran yaptırımlarının yarın yürürlüğe girecek olması ile cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100günlük eylem planında kamu harcamalarının azaltılması konusunda somut bir gelişme olmamasına bağlı olduklarına belirttiler.

Dolar kuru, TL karşısında geçtiğimiz Pazartesi´den bu yana yüzde 5,36 oranında değer kazandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER