Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dolar kuru 5 TL´nin altına iner mi? Mert Yılmaz açıkladı

Merkez Bankası kararı sonrası dolar kurundaki çekilme kafalara ?dolar 5 TL´nin altına iner mi?? sorusunu getirdi.

Dolar kuru 5 TL´nin altına iner mi? Mert Yılmaz açıkladı

Merkez Bankası Çarşamba günü PPK toplantısı sonucu faiz kararını açıklayarak faizleri yüzde 24´te sabit tuttu. Dolar kuru bu karar ile birlikte 5.34 TL seviyelerini test etti.

Ekonomist Mert Yılmaz Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kurunun durumunu analiz ederken ?Dolar kuru 5 TL´nin altına iner mi?? sorusuna da cevap verdi.

Piyasalar tarafından Merkez Bankası´nın faiz kararından daha çok toplantı sonrası Merkez  Bankası´nın açıklama metininde ne yazacağının daha çok merak edildiğini söyleyen Mert Yılmaz metinde yer alan enflasyon sıkıntısının devam ettiğinin dolayısıyla sıkı duruşun devam edeceğinin belirtilmesi dolar kurunun aşağı yönlü hareket etmesine sebep olduğunu ifade etti.

DOLAR KURU 5 TL´NİN ALTINA İNER Mİ?

Doları olanların ya da dolar borcu olan vatandaşların bu dönem en çok sorduğu sorulardan biri olan dolar kuru 5 TL´nin altına iner mi sorusuna Mert Yılmaz  ?Bu konuyla alakalı 2 cevabım var.  Dolar kuru 5 TL´nin altına gelmez ve Dolar kuru 5 TL´nin altına gelmemeli? dedi.

 

"EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ ÜRETMEYİP İTHAL ETMEK?

Dolar kurunun neden 5 TL´nin altına gelmeyeceğini söyleyen Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: 

?Ekonomi yönetiminin de açıkçası Türk Lirası´nda aşırı bir değerlendirme istemediğinin farkındayım. Ben denge noktası olarak doların 5.50 TL olması gerektiğini düşünenlerdenim. Bunun altına inen ve kalıcı olan bir dolar kuru Türkiye ekonomisine bir katkı sağlamaz. Özellikle üreten ve ürettiğini ihraç etmek üzerine bir büyüme modeli kurmaya çalışan ülkenin para biriminde değer kazanması rekabet gücünün azalması demektir. Yani bizim üretmekten vazgeçip tekrar daha fazla ithal eden ve ithal ettiği ürünleri iç pazara satan modele döneriz ki zaten bizim buradaki en büyük yapısal sorunlarımızdan bir tanesi üretmeyip ithal etmek. Bizim üreten ekonomi modeline dönmemiz lazım. Hata üretmeyip ithal etmektir?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER