Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DOLAR KURU 4,90 TL´NİN ALTINDA! GÖZLER ENFLASYON RAPORUNDA

Dolar kuru dün, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings´in Türk bankalarındaki ´negatif görünüm´e dair uyarısının ardından öğleden sonra TL karşısında 4,90´ın üzerine çıkmıştı. Dolar kuru yeni güne 4,90 TL´nin altında başlarken yurt içi p

DOLAR KURU 4,90 TL´NİN ALTINDA! GÖZLER ENFLASYON RAPORUNDA

Dolar kuru, ABD yaptırımlarına ilişkin devam eden endişlerle ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch´in dün Türk bankalarındaki ´negatif görünüm´e dair uyarısının ardından tarihi zirvesinin hemen altında bugün 4.90 lira civarında işlem görmeyi sürdürüyor. Piyasalar Merkez Bankası´nın yılın üçüncü enflasyon raporunda vereceği mesajlara odaklanmış durumda.

Dolar kuru yeni güne TL karşısında 4,89 lira seviyesinde başladı. Euro kuru ise 5,73 liradan el değiştiriyor.

Merkez Bankası´nın bugün 2018 yıl sonu için halihazırda yüzde 8.4 olan enflasyon tahmininde yukarı yönlü sert revizyona gitmesi bekleniyor. Merkez Bankası´nın enflasyon hedefi yüzde 5 seviyesinde yer alırken yılsonu tahmini ise orta noktası yüzde 8.4 olmak üzere, yüzde 7.2 ile yüzde 9.6 aralığında yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya´nın bugün yapacağı açıklamada, piyasalar yıl sonu enflasyon tahminin ne kadar yukarı revize edileceği, açıklanacak güncel seviyeye ulaşmanın hangi para politikası bileşimiyle mümkün olacağının sinyallerini izleyecek. Yatırımcılarda önümüzdeki dönemde uygulanacak ekonomi politikaları hakkında da fikir sahibi olmaya çalışacaklar.

 

Geçtiğimiz yıl başından beri 950, nisan ayı başından bugüne ise 500 baz puanlık sıkılaştırma gerçekleştiren Merkez Bankası, geçen hafta ise piyasaların beklentilerinin aksine politika faizini yüzde 17.75´te sabit tutmuştu.

Uzmanlar geçen hafta alınan kararın gerekçelerini de sorgulayacakları toplantıda 13 Eylül´deki bir sonraki rutin faiz kararına kadar bankanın faizi gözden geçirmek zorunda kalıp kalmayacağını analiz etmeye çalışacaklar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER