Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Doğu Türkistan sorunu BM´ye taşındı

Doğu Türkistan Milli Meclisi temsilcileri, Çin tarafından Uygur halkına karşı yürütülen sistematik baskı ve zulüm politikalarını BM´ye taşıdı. BM´nin Uygur Türklerine uygulanan Çin zulmüne sessiz kalmaması istendi.

Doğu Türkistan sorunu BM´ye taşındı

AVRUPALI Müslümanların yaşadığı temel hakların ihlali ve İslâmofobi´yle mücadele konularında hükümetlerarası kurumlarda etkinliklerini sürdürün Sosyal Uyum için Avrupalı Müslümanlar Girişimi (EMİSCO), Birleşmiş Milletlerin (BM) düzenlediği bir etkinliğe katıldı. EMISCO´nun davetlisi olarak ilk defa BM´de bir etkinliğe katılan Doğu Türkistan Milli Meclisi temsilcileri, Çin Komünist Partisi tarafından Uygur halkına karşı yürütülen sistematik baskı ve zulüm politikalarından bahsetti ve diplomatlarla birlikte sivil toplumdan destek talep etti.

İnsanlar zulüm altında

Doğu Türkistan Milli Meclisi Basın Sözcüsü ve Dış İlişkiler Koordinatörü Seyit Abdulkadir Tümtürk, Çin Komünist Partisi´nin son birkaç yılda sistematik cinayetler gerçekleştirerek, işkence yaparak ve köyleri imha ederek her yaştan yüzlerce insanın ölümüne neden olduğunu söyledi. Doğu Türkistan halkının zulmün altında acı çektiğini belirten Tümtürk, ?Bu insanlık dışı uygulamaların Hristiyanlar, Kazaklar ve Kırgızlar gibi diğer azınlıklara karşı da uygulanmakta olduğuna dikkatleri çektik. Bildiğiniz gibi, artık Dünya, Tibet´te neler olduğunun farkında, ancak aynı kaderi paylaşmayı arzu etmediğimizi de bilmesi gerekir. Bugün olduğu gibi, barışçıl yöntemlerle hükümetlerarası kuruluşlarda kamuoyunu bilgilendirme girişimlerimiz devam edecek? dedi.

Dünya sessiz kalıyor

Birleşmiş Milletlerde ortak olarak düzenlenen toplantı hakkında görüşlerini bildiren EMISCO Sözcüsü Veysel Filiz ise Arakan´da, Doğu Türkistan´da, Yemen´de, Filistin´de veya Keşmir´de katliamların olduğunu ve dünyanın bu zulümlere karşı sessiz kaldığını aktardı. Filiz, ?Nefret söyleminin egemenlik kazandığı Batı´nın iddialı demokratik ülkelerinde hangi insan hakları ve kimin insan hakları sorusunu sormak zorundayız. Göreceli bir İnsan Haklarına tahammül kalmadı, vicdanın olmadığı yerde, İnsan Haklarımdan söz etmek mümkün değildir? diye konuştu.

BM mutlaka çözüm bulmalı

EMISCO´nun önümüzdeki dönemde Doğu Türkistan meselesini yakından takip ederek, çözüm yolları arayışında dayanışma gösterme kararı aldığını belirten EMİSCO Sözcüsü Veysel Filiz, (sağda) BM´nin mutlaka bir çözüm bulunacağına inandıklarını belirtti.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER