Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dizeyi: Ankara ilişkilerin eski haline dönmesini istiyor

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, Türkiye´nin Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini eski haline döndürmek istediğini söyledi.

Dizeyi: Ankara ilişkilerin eski haline dönmesini istiyor

Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, Türkiye´nin Kürdistan Bölgesi ile olan ilişkilerini eski haline döndürmek istediğini söyledi.

K24´e konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizeyi, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkilerin ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çavuşoğlu´nun Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyaretinin önemli olduğunu kaydeden Dizeyi, Türkiye Dışişleri Bakanı´nın bir önceki Bağdat ziyaretinin ardından Erbil´e gelmek istediğini ancak gündem değişikliği üzerine Ankara´ya dönmek zorunda kaldığını ifade etti.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini vurgulayan Dizeyi, ?Türkiye ile Kürdistan Bölgesi ilişkileri eski günlerine dönecek, daha da iyi olacak. Erbil ile Ankara´yı ilgilendiren bazı konular var. Güvenlik ve ekonomi bunların başında geliyor. İkili ilişkilerin daha ileri seviyeye taşınması vurgusu yapıldı? dedi.

Çavuşoğlu´nun Erbil ile Ankara arasındaki ilişkileri eski haline döndürmek istediklerini söylediğini kaydeden Dizeyi, ?İyi ve kötü zamanda yanımızda olacaklarını söylediler. Türkiye firmalarının Kürdistan Bölgesi´ne daha çok yönelip tamamlanmamış projeleri tamamlayacağı belirtildi. Aynı şekilde Türkiye şirketlerinin Kürdistan Bölgesi´ndeki sorunlarının çözümü için çaba gösterilecek? ifadelerini kullandı.

Dizeyi, Çavuşoğlu´nun Mesrur Barzani tarafından kurulacak yeni Kürdistan Bölgesi hükümetine mevcut hükümete verilen desteğin devam edeceğinin altını çizdiğini bildirdi.

Türkiye´nin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerini geliştirmeye hazırlandığını söyleyen Dizeyi, Kürdistan Bölgesi´nin bölgede siyasi ve ekonomik öneminin olduğunu belirtti.

Dizeyi, ?Türkiye Kürdistan Bölgesi üzerinden Irak petrolünün geçişini 20 milyar dolara çıkarmak istiyor. Ankara tüm ekonomik alanlarda ilişkilerini güçlendirmek istiyor. Özel olarak petrol konusu gündeme gelmedi? diye konuştu.

Hükümet Sözcüsü, Erbil ile Bağdat arasındaki petrol ve enerji ilişkileri üzerine önümüzdeki günlerde bir toplantının yapılacağını kaydetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER