Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyanet'ten 'haram' fetvası

Yeni sistemin "vadeli mevduata" ilişkin hükümlere tabi olduğunu, bu sistemde de faiz tahakkuk ettirildiğini belirten Din İşleri Yüksek Kurulu "Sakıncalı, haram" dedi.

Diyanet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin ardından "vadeli mevduatın haram olduğu" yönündeki fetvası gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni model için de "haram" fetvası verdi. Yeni sistemin de "vadeli mevduata" ilişkin hükümlere tabi olduğunu, bu sistemde de faiz tahakkuk ettirildiğini belirten Din İşleri Yüksek Kurulu "Sakıncalı, haram" dedi.

Diyanet'in telefonla fetva hizmeti verdiği ALO 190 Fetva Hattı üzerinden "Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı kullanmanın dini hükmü"ne yanıt verildi. Diyanet'in vadeli mevduat hesabına ilişkin verdiği fetvanın anımsatıldığı yanıtta, “Aynı fetva geçerli. Dinen aynı hükümlere sahip. Vadeli mevduatta da faiz geçerli kur korumalıda da. Sonuçta banka fazlalık veriyor, yani faiz tahakkuk ediyor. Bu yüzden sakıncalı, haram" denildi.



Anahtar Kelimeler: Diyanet' 'haram' fetvası

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER