Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Diyanet'ten 81 ile yazı: 'Cuma geceleri ailece camide buluşuyoruz'

Diyanet İşleri Başkanlığı mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik camiye gitme projesi başlattı. Bir yıl boyunca aileler her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece camiye davet edilecek.

Diyanet

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 81 ilin müftülüğüne, ‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi için talimat gönderdi.

Proje kapsamında, ailelerin perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde yatsı namazından önce camilere çağrılması ve "günün şartlarına, ihtiyaçlarına, mana ve önemine uygun konuşmalar yapılması" istendi.

Erbaş'ın proje ile ilgili olarak, "Asr-ı saadet örneğinde olduğu gibi bugün de aile fertlerinin yürütülen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmesini, Peygamber Efendimizi ve asr-ı saadeti örnek almalarını, çocukların ve gençlerin cami ve namaz sevgisini kazanmalarını sağlamak; aile içi sevgi, saygı ve huzuru artırmak amacıyla ülke genelinde aile fertlerinin katılım sağlayabileceği tüm meskun mahalle camilerinde aile fertlerine yönelik 'Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz' projesi başlatılacaktır" ifadeleri bildiride yer aldı.

Erbaş'ın genelgesinin eklerinde yer alan "Proje Uygulama Esasları" başlıklı evrakta projenin amacı, "Aile fertlerinin dini kimliklerini inşa ederken sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kuran ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak; aile içesinde cami, Kuran, cemaatle namaz ve dua konularında farkındalık oluşturmak" diye açıklandı.

"Aile fertlerinin, bilhassa çocukların cami ve cemaatle namaz bilinci kazanmalarına katkı sağlanması" ve "Mahalle cami görevlileri ile mahalle sakinleri arasındaki iletişimin güçlenmesine katkı sağlanması" gibi ifadeler de projenin hedefleri arasında yer aldı.

‘Cuma Geceleri Ailece Camide Buluşuyoruz’ projesi, 2022 yılı boyunca her hafta perşembeyi cumaya bağlayan gece yatsı namazından mahalle camilerinde yürütülecek. Ramazan ayında projeye ara verilecek bunun yerine projeye katılan aileler teravih namazına davet edilecek

 

Kaynak. Gazete Duvar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER