Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DIŞİŞLERİ´NDEN KRİTİK AÇIKLAMA: ´TERÖRÜ TEMİZLEDİK, AFRİNLİLERE AFRİN´İ BIRAKIYORUZ´

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Afrin´de hayatın normale döndüğünü ancak Türkiye´nin Afrin´de kalışının bir süre daha devam edeceğini belirterek "Terörü temizledik ve Afrinlilere Afrin´i bırakıyoruz." dedi.

DIŞİŞLERİ´NDEN KRİTİK AÇIKLAMA: ´TERÖRÜ TEMİZLEDİK, AFRİNLİLERE AFRİN´İ BIRAKIYORUZ´

Aksoy, Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel  Müdürlüğü (BYEGM) ve Genelkurmay Başkanlığı iş birliğinde düzenlenen, yabancı  gazetecilerin Afrin´i ziyaret ettiği program sırasında TRT Haber canlı yayınına  katıldı.

Afrin´e 16 ülkeden 32 basın kuruluşu temsilcisinin getirildiğini  söyleyen Aksoy, bu sabahyaklaşık 50 gazeteci ile Öncüpınar Sınır Kapısı´nda bir  araya geldiklerini belirtti.

Türkiye aleyhine Afrin konusunda bir algı operasyonu yapıldığına  dikkati çeken Aksoy, "Bugün siz de buradasınız, görüyorsunuz. Hayat normale  döndü. Kadınlar çocuklarıyla alışveriş yapıyor. Gayet canlı bir hayat görüyoruz.  Burada yıkık dökük bir Afrin ile karşılaşmadık." diye konuştu.

Yerel sahiplenmenin çok önemli olduğunu belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz bundan bir süre önce Afrinliler, kendi belediye  meclisini kurdu. Bunun içinde Kürtler, Türkmenler, Araplar var. Yavaş yavaş  onlara devredilmeye başlanıyor güvenlik yapıları, askeri yapıları. Tabii bir süre  sürecek Türkiye´nin burada kalışı. Öyle haftalardan bahsetmek doğru değil, o  konuda bir düzeltme yapmak isterim. Fakat dediğim gibi güvenlik kuvvetlerinin  eğitimi ve donatımına ilişkin çalışmalar son sürat devam ediyor."

Aksoy, 140 binden fazla Afrinlinin Afrin´e geri döndüğüne ve kendi  evlerine yerleşmeye başladığına işaret ederek bunun durumun normalleşmeye  başladığının en büyük kanıtı olduğunu söyledi.

Afrin´de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Aksoy, "Tüm gücümüzle  burayı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak yabancı  gazetecileri buraya getirmemizin amacı da gerçek durumu görmeleri. Dışarıdan  bakarak belirli bir kanaate sahip olmak kolay. Fakat Türkiye´nin burada neler  yaptığını kendi gözleriyle görmelerini istedik. Terörü temizledik ve Afrinlilere  Afrin´i bırakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER