Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DIŞİŞLERİ´NDEN EBRU ÖZKAN AÇIKLAMASI: İDDİALAR ASILSIZDIR

"Bize tehdit sökmez" diyen Yıldırım, "ABD hukuk devletiyse biz de hukuk devletiyiz. ABD bu tehdit lisanını bırakmalı" ifadesini kullandı. Son dakika- Ayrıntılar geliyor...

DIŞİŞLERİ´NDEN EBRU ÖZKAN AÇIKLAMASI: İDDİALAR ASILSIZDIR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türk vatandaşı Özkan´ın İsrail´de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasına ilişkin basında yer alan bazı iddialar hakkındaki soruyu yazılı cevapladı. 

Aksoy, "Rahip Brunson´ın serbest bırakılması karşılığında Ebru Özkan´ın İsrail´deki tutukluluk haline son verildiğine ilişkin iddialar kesinlikle asılsız ve gerçek dışıdır." ifadesine yer verdi. 

Özkan hakkında 9 Temmuz´da İsrail´deki duruşmada şartlı tahliye kararı verildiğini belirten Aksoy, Özkan´ın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve Türkiye´ye döndüğünü hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

ABD ve İsrail basınında İsrail´de gözaltına alınan Özkan´ın serbest bırakılması karşılığında ABD´li rahip Andrew Brunson´ın salıverilmesi için ABD ile Türkiye arasında bir anlaşma yapıldığına yönelik iddialar yer almıştı.

Kudüs´e yaptığı ziyaretin ardından 11 Haziran´da Türkiye´ye gitmek için geldiği Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda gözaltına alınan Özkan, İsrail askeri mahkemesinin şartlı tahliye kararı sonrası tutuksuz yargılanmak üzere 11 Temmuz gecesi serbest bırakılmıştı.

İzmir´de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen papaz Brunson´ın tutukluğu "sağlık sorunları" dikkate alınarak ev hapsine çevrilmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER