Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dışişleri Bakanlığı gazeteci Deniz Yücel´in "Türkiye´de işkence gördüm" iddiasına tepki gösterdi

Ankara´dan Berlin´e Deniz Yücel tepkisi

Dışişleri Bakanlığı gazeteci Deniz Yücel´in

Gazeteci Deniz Yücel´in Türkiye´de cezaevinde işkence gördüğü iddiaları ve Almanya´nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin Türkiye Dışişleri Bakanlığı´ndan tepki var.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy "Türkiye´yi karalamaya çalışan bu tür asılsız iddiaların resmi makamlarca ciddiye alınmasını manidar buluyoruz" dedi. 

Aksoy,  Türkiye´nin işkence ve kötü muameleye karşı BM ile Avrupa Konseyi´nin bütün sözleşmelerine taraf olduğunu hatırlattı.

Türkiye´de 2003´ten bu yana işkenceye karşı sıfır tolerans politikası yürütüldüğünü belirten Aksoy, ?Kişilerin özgürlüklerinden mahrum bırakıldığı her mekân, uluslararası mekanizmaların denetimine açıktır? dedi. 

Önceki gün Almanya Dışişleri Bakanlığı Yücel´in işkence iddiaları üzerine Türkiye´yi uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy konuyla ilgili soruya verdiği yazılı yanıtta Almanya´nın bu çağrısının hiçbir dayanağı bulunmadığını belirtti.

Aksoy, "Türkiye´yi karalamaya çalışan bu tür asılsız iddiaların resmi makamlarca ciddiye alınmasını ayrıca manidar buluyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

Gazeteci Deniz Yücel Türkiye´de yargılandığı davanın savunmasını Almanya´da yazılı olarak yapmıştı.

12 sayfalık savunma metninde cezaevinde işkence gördüğünü iddia etmişti. 

Yücel, 27 Şubat 2017´de girdiği cezaevinden 16 Şubat 2018 tarihinde tahliye oldu. 
 

Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER