Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu´ndan Erbil saldırısı açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Erbil´de konsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırı, 3 kişi tarafından düzenlendi" dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erbil´deki saldırıyla ilgili Irak merkezi yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile temas halinde old

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu´ndan Erbil saldırısı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erbil´deki saldırıyla ilgili Irak merkezi yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile temas halinde olduklarını ve gerekirse heyet gönderileceğini bildirdi.

Canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, "Erbil´de konsolosluk görevlisinin şehit olduğu saldırı, 3 kişi tarafından düzenlendi" dedi.

Türkiye´nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatların da bulunduğu restorana bugün öğle yemeği esnasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Anadolu Ajansı, bir Türk diplomatın şehit olduğunu bildiriyor. Ayrıca bir Irak vatandaşı öldü, bir diğeri de yaralandı.

RUDAW: KONSOLOS YARDIMCISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Bölgeyi kontrol eden Barzani´nin yayın organı Rudaw, Türkiye´nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay´ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı sırasında olay yerinde olmadığını aktardı. Rudaw´a göre, saldırıda Konsolos Yardımcısı hayatını kaybetti.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER