Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Deyrizor´da YPG/PKK-DEAŞ çatışması

Suriye´nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK ile yapılan anlaşmaya uymak istemeyen yabancı DEAŞ´lılar ile bölgeyi işgal eden YPG/PKK arasındaki çatışma, düşük yoğunlukta sürüyor.

Deyrizor´da YPG/PKK-DEAŞ çatışması

Suriye´nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütü DEAŞ mensubu küçük bir grup ile terör örgütü YPG/PKK arasında çatışma şiddeti azalarak sürüyor. 

YPG/PKK ve ABD, Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor ilinin Bagoz beldesinde, bahçe ve kampların yer aldığı alanda sıkışan son DEAŞ´lı grupla 15 Şubat´ta tahliye konusunda anlaşmaya varmıştı. Anlaşma çerçevesinde o tarihten itibaren çok sayıda DEAŞ´lı beldeden ayrılarak teslim olmuştu.

Yerel kaynaklara göre, iki terör örgütü arasındaki anlaşmaya katılmayan DEAŞ içindeki yabancılardan oluşan küçük bir grup ile YPG/PKK arasında önceki gece başlayan çatışma sürüyor.

Son grubun da teslim olması için saldırı başlatan YPG/PKK´ya ABD öncülüğündeki koalisyon da hava desteği veriyor.

Dün gece, koalisyon uçakları, DEAŞ´lıların bulunduğu "kamplar bölgesi" olarak bilinen alana hava saldırısı düzenledi.

Bu sırada YPG/PKK, DEAŞ´ın kazdığı tünellerin bir kısmını ele geçirdi. DEAŞ´ın tünellere gizlediği silahlar, YPG/PKK´nın eline geçerken, buna cevap olarak DEAŞ´ın intihar saldırıları düzenlediği öğrenildi.

Kaynaklar, bu sabahtan itibaren çatışmaların şiddetinin azaldığını bildirdi.

YPG/PKK-DEAŞ arasındaki anlaşma

AA, 2 Mart´ta iki terör örgütü arasındaki tahliye anlaşmasının içeriğine ulaşmıştı. YPG/PKK, Suriye´de teslim olan DEAŞ´lı teröristler ve ailelerine, kendi işgal bölgesi dışına çıkarma sözü vererek, teröristlerin yine Türkiye topraklarına sızmalarının önünü açmıştı. Anlaşma çerçevesinde DEAŞ´lılardan 300´e yakınını salıverilmişti.

Terör örgütü YPG/PKK´nın serbest bıraktığı ve Türkiye sınırına ulaşmalarının önü açılan yüzlerce DEAŞ´lının akıbeti bilinmiyor.

Hakimiyet durumu

DEAŞ´ın işgal alanı Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 2´sine gerilerken, terör örgütü YPG/PKK ise Suriye topraklarının yüzde 28´ini işgal ediyor.

Rejim güçleri ülkenin yaklaşık yüzde 60´ında hakimiyetini sürdürürken, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrol ettiği alan ülke topraklarının yaklaşık yüzde 10´una karşılık geliyor.

ABD´nin Suriye´de müttefiki YPG/PKK işgalindeki alanda 18 üssü ve 2 bin civarında personeli bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: Deyrizor DEAŞ çatışması

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER