Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´DEWEY RAPORU´NDAN KURTULUN ARTIK

ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim ve öğretim yılı öncesi yaptığı açıklamalarında önemli tespitlerde bulundu? Milli ve manevi değerlere dikkat çeken sürücü, MEB Bakanı Selçuk´a da tepki gösterdi?

´DEWEY RAPORU´NDAN KURTULUN ARTIK

Eğitim ve öğretim yılının açılmasına birkaç gün kala Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Başkanı Hamdi Sürücü, yeni eğitim yılı için açıklamalarda bulundu. Sürücü, geçtiğimiz günlerde MEB tarafından İstanbul´da düzenlenen ?Eğitimi Bulma Konferansı´na ÖĞDER´in davet edilmemesini eleştirerek, ?Köklü geçmişi olan Şuurlu Öğretmenler Derneği´nin davet edilmemesini esefle karşılıyoruz? diyerek tepki gösterdi. ?Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fulbright Komisyonu ve John Dewey Raporu´nun tesirinden kurtarılmalıdır.?

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitim ve öğretim yılının açılmasına birkaç gün kala yeni eğitim yılı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milli ve manevi eğitim vurgusu yapan Sürücü, öğretmen açığı başta olmak üzere, öğretmen yetiştirilmesi ve daha pek çok konuda ciddi uyarılarda bulundu.

 

100 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIYLA ZİL ÇALACAK

 17 milyon öğrenci ile 915 bin öğretmenin ders başı yapacağını aktaran Sürücü, öğretmen açığına dikkatleri çekti. Sürücü, ?Ağustos ayındaki 20 bin öğretmen ataması yaraya merhem sayılsa da halen yüz bin civarında öğretmen eksiğinin olduğunu düşünürsek çok fazla bir mana ifade etmemektedir. Eğitime yine sözleşmeli ve ek ders karşılığında derse giren öğretmenlerle devam edeceğiz? diye eleştirdi.

 ÖĞRETMENE YETERLİ DEĞER VERİLMİYOR

Sürücü, açıklamalarının devamında ise eğitimin temelinin öğretmen yetiştirilmesinden geçtiğinin altını çizerek, ?Öğretmen yetiştirilmesinde yeterli değiliz. ?Bana bir harf öğretenin kölesi olurum´ düşüncesine sahip bir medeniyetten gelmekteyiz. Günümüzde öğretmene karşı saygı ve öğretmene değer kalmamıştır. Okullarda idareci ve öğretmene şiddet uygulamalarına acil çözüm bulunmalı? diye konuştu.

İHTİYACIMIZ, KENDİ DEĞERLERİMİZİ ÖĞRETMEKTİR

Sürücü, okullarda uygulanan AB projelerinden derhal vazgeçilmesi gerektiğine de işaret ederek, ?Bu uygulamaların öğrencilerimize katkısı olmadığı gibi Batı ahlakına olan özentiyi artırmakta, gençlerimizi kendi inanç, kültür ve değerlerinden uzaklaştırmaktadır. Bizim ihtiyacımız Batı´nın ahlak ve yaşantısı değil, kendi değer ölçülerimiz, ahlak ve kültürümüzdür? diye uyardı.

 

BAKAN SELÇUK´A DAVET TEPKİSİ

Açıklamasının son bölümünde ise Sürücü, MEB tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve birçok farklı kesimden katılımcının yer aldığı konferansa kendilerinin davet edilmediğini ifade ederek, şu sözlerle tepki gösterdi: ?MEB Bakanımız Sayın Ziya Selçuk´un eğitim öğretimi şahlandırma gayesiyle geçen hafta yaptığı çalıştaya köklü bir geçmişi olan ÖĞDER´in davet edilmemesini esefle karşılıyoruz. Eğer eğitim sistemimiz düzeltilecekse bu ve bundan sonraki toplantılara eğitim alanında faaliyet gösteren herkesin davet edilmesi gereklidir.?

EĞİTİM SİSTEMİ ?DEWEY RAPORU´ ETKİSİNDEN KURTARILMALI

?Milli Eğitim Sistemi adı gibi milli değildir? diyen Sürücü, Batı´nın değerlerine göre tanzim edilmiş Batıcı bir sistemin var olduğunu söyledi. Sürücü, ?Mevcut sistem bizim değerlerimizle asla uyuşmuyor. Eğitim öğretim sistemimizde şekilde değil, muhteviyatta değişiklik yapılması gereklidir. Eğitim sistemimiz AB normlarından, Fulbright Komisyonu ve John Dewey Raporu´nun tesirinden kurtarılmalıdır? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER