Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Derin tahlillerden köklü çare ve çözümlere?

Reşat Nuri Erol - 13.10.2018

Derin tahlillerden köklü çare ve çözümlere?

Önce McKinsey? Şimdi de Cemal Kaşıkçı? Gündemde bunlar var görünüyor? Bunların derin analizleri bekleye dursun veya birileri yapmaya devam ediversin? Biz daha başka alanlarda derin analizlerimizi yapalım ve oralara da gelelim?

Ama siz bu analizlerimizi yukarıda sözünü ettiğim iki konuyla da doğrudan veya dolaylı olarak ilişkilendirebilirsiniz; bunu yaparken kendi muhakeme gücünüzü de kullanın?

Şöyle başlayalım: ?Dolar ve petrol hâkimiyeti şart´ diyor, birileri...

Biz diyoruz ki: Dolar ve petrol geleceğe hâkim olamayacak. Geleceğin dünyasına ?Semt Kooperatifleri´ hâkim olacak. Üretim ve tüketimi Semt Kooperatifleri yapacak. Birbirleriyle kardeş Tarım ve Sanayi Semtleri oluşacak. Aralarında sürekli nakliye olacak. Mallar takas yoluyla değiştirilecek. Böylece kooperatif çifti kapalı ekonomide yaşayacaktır.

 

Semtler Sermaye´ye veya devletlere ürettikleri malları satacaklar, onlardan ihtiyaçları olan malları alacaklar. Dolarla değil, takas yoluyla alıp satacaklar. Böylece Dolar veya başka paralar etkisini kaybedecek. Bir tür kendiliğinden oluşan bilgisayar parası doğacak. Bu parayı Semt Kooperatifleri üreteceklerdir.

Petrol konusuna geçelim.

Geleceğimizin dünyasında sıvı yakıttan çok elektrik enerjisi hâkim olacak, bu enerjiyi de semtler yani Semt Kooperatifleri üretecektir. Dolaysıyla yine fiyatlara semtler hâkim olacak. Ayrıca petrol yerine elektrikle üretilen hidrojen gazı kullanılmaya başlanacaktır. Bunun teknolojisi daha da gelişmiş olacak ve ağır sanayiye gerek kalmadan üretilebilecektir.

***

Devam edelim?

Birileri diyor ki: ABD Savunma Bakanı Mattis, Arap NATO´sunu kurmakla görevli. Arapların parası ile Arap NATO´sunu kuracak. Avrupa´yı Afrika´dan kovacak. Fransa ve daha başka Avrupa ülkeleri zor durumda?

Biz yıllardan beri diyoruz ki: Sermaye Arap-Acem blokları oluşturuyor. MattisSermaye´nin ajanı. Sermaye yapıyor/yaptırıyor, fatura Pentagon´a kesiliyor. ABD Arap NATO´sunu kurdu diyelim. Arapları Türkiye´ye saldırttı. Karşısında Rusya ile birleşmiş bir Avrupa NATO´su olacak. Sermaye´nin planı Çin´i şimdilik dışarıda tutmak, sonunda kullanmak; Birinci ve İkinci Dünya Savaşı´nda ABD´yi kullandığı gibi günü gelince kullanmak. Türkiye ve İran bir olduktan sonra Araplar Türkiye ile savaşamazlar. Daha ileri gidilirse, İslam âlemindeki Müslümanlar kıyam eder, Türkiye bir zamanlar Mısır´ı fethettiği gibi birkaç haftada tüm Afrika´yı fetheder. Bu takdirde de masanın en başında Türkiye olur ve savaş sonrasındaki barış şartlarını istediği gibi dikte ettirir.

 

***

Başka bir konuya geçelim?

Deniyor ki: NATO silah zoru ile Rothschildler ailesinin servetini artırdı, 21 trilyon Dolar kazandırdı. Buna karşılık ABD 7 trilyon Dolar harcadı. Şimdi Pentagon 7 trilyon Dolar istiyor; alacak olarak kaydediyor ve istiyor. Rothschildler de vermiyor. Çatışmanın arka planı bu. Nevada, Akdeniz, Suriye ve diğer sorunlar hep bu alacağın tahsili için yapılan baskılardır...

Biz diyoruz ki: Sermaye-Pentagon ortaklığı bir asırdır devam ediyor. Yeryüzünde tam istihdam sağlanamadığı için şimdiye kadar ?faizli sistem´ çalıştı ve ortaklıkları iyi gidiyordu. Ama artık yeryüzünde tam istihdam sağlandığından dolayı ?faizli sistem´ çalışmıyor. Bundan dolayı Sermaye artık kazanamıyor. Kazanamayınca,  Pentagon´a payını veremiyor. Pentagon da sıkışık, payını istiyor. Her gün bizim bu varsayımımız onaylanıyor...

Biz deriz ki: Türkiye´deki McKinsey ve Cemal Kaşıkçı meselelerine bir de bu geniş pencereden bakarsanız, ipuçlarını verdiğimiz derin ve engin tahlilleri siz de yapabilirsiniz. Yapmaya başladığınız andan itibaren köklü çare ve çözümleri de bizim gibi düşünürsünüz?

Derin tahlillerden köklü çare ve çözümlere ulaşmak için bizi izlemeye devam edin?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz