Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DERBİDE GÖZLER GOLCÜLERDE

Spor Toto Süper Lig´in 26. haftasında oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gözler iki takımın hücum oyuncularında olacak.

DERBİDE GÖZLER GOLCÜLERDE

Spor Toto Süper Lig´in 26. haftasında 17 Mart Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde gözler golcülerin üzerinde olacak.

Süper Lig´de şampiyonluk yolundaki kritik derbide Galatasaray´ın en güvendiği isim, gol krallığında zirvede bulunan Fransız santrforu Bafetimbi Gomis olacak.

Fenerbahçe´nin bu sezon en formda ismi Brezilyalı hücumcu orta saha Giuliano Victor de Paula da gollerine derbide devam etmeye çalışacak.

Gomis´ten 25 gol

Geride kalan 25 haftada 61 golle ligin en skorer takımı olan Galatasaray´da Gomis´in başarılı performansı dikkati çekiyor.

Ligde 24 maçta forma giyen Gomis, 25 kez rakip fileleri havalandırarak etlili bir performans ortaya koydu. Fransız futbolcu, son 3 maçta gol atma sevinci yaşarken, söz konusu müsabakalarda rakip fileleri 8 kez sarsarak formda bir görüntü sergiledi.

Sakatlığı nedeniyle derbide oynaması beklenmeyen Galatasaray´ın diğer santrforu Eren Derdiyok ise bu sezon takımına 16 lig maçında 3 gol katkısı verdi.

Gomis´ten sonra sarı-kırmızılıların en skorer isimleri orta sahadan çıktı. Kanat oyuncusu Garry Rodrigues ile ön libero Tolga Ciğerci, 6´şar golle takımlarına önemli bir katkıda bulundu.

Fenerbahçe´nin en golcüsü Giuliano

Fenerbahçe, bu sezon santrforlarından inişli çıkışlı bir performans alırken, takımın en golcü ismi Giuliano oldu.

Sarı-lacivertlilerin "10" numarası, 22 lig maçında 12 gol attı. Son 2 lig müsabakasında fileleri sarsan Giuliano, formunu derbide de sürdürerek takımının 3 puan alması için mücadele edecek.

Fenerbahçe´nin kadrosundaki 3 santrfor, bu sezon toplam 10 golde kaldı. Ligde ikinci yarının Fenerbahçe adına en golcü ismi Jose Fernandao´nun 5 golü bulunuyor. İspanyol santrfor Roberto Soldado ise Süper Lig´de 12. haftada Demir Grup Sivasspor´a karşı yaptığı "hat-trick" dışında gol atma başarısı gösteremedi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle derbide oynamayacak Hollandalı santrfor Vincent Jannsen ise sadece 2 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe´nin Fransız futbolcusu Mathieu Valbuena´nın da 5 golü var.

Golcü stoperlere dikkat

Derbide karşı karşıya gelecek iki takımın stoperlerinin bu sezon attığı goller dikkati çekiyor.

Fenerbahçe´nin stoperleri 5, Galatasaray´ın stoperlerinin ise 6 golü var. Sarı-lacivertlilerde derbide oynaması beklenen Roman Neustaedter´in 3, Martin Skrtel´in ise bu sezon 2 golü var.

Galatasaray´ın "gizli golcüsü" Brezilyalı savunmacı Maicon Roque ise tam 5 gole imza attı. Sarı-kırmızılıların milli stoperi Serdar Aziz de bu sezon 1 golle takımına katkıda bulundu.



Anahtar Kelimeler: DERBİDE GÖZLER GOLCÜLERDE

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER