Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Depremin ilk günü askere talimat: Gerekirse ölüme gideceksiniz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin ilk günü yaşananları anlattı. Hava muhalefeti nedeniyle geri inen helikopterlere komutan, "Savaştayız gerekirse ölüme gideceksiniz" talimatı vermiş.

Depremin ilk günü askere talimat: Gerekirse ölüme gideceksiniz

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve  Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan iki büyük  deprem, Türkiye'yi derinden etkiledi. Bugüne kadar 40 binin üstünde vatandaşımız hayatını kaybederken, 100 bini aşkın vatandaşımız ise yaralandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem sonrası süreçte askeriyede yaşanan olayı ilk kez anlattı.

SAVAŞTAYIZ GEREKİRSE ÖLÜME GİDECEKSİNİZ

Oktay, depremin ilk günü birçok helikopterin yardım için havalandığını ancak bölgede hava koşulları uçuşa elverişli olmaması nedeniyle geri indiğini söyledi. Bunun üzerine kritik bir talimat geldiğini söyleyen Oktay, komutanın "Savaştayız arkadaşlar, gerekirse ölüme gideceksiniz ama gideceksiniz." dediğini aktardı.

Devletin tüm gücüyle milletin yanında olduğunu vurgulayan Oktay, "Şu anda sahada 76 bin 97 emniyet personelimiz, 64 bin 728 jandarmamız, 41 bin 149 Türk Silahlı Kuvvetlerinden personelimiz, güvenlik görevlimiz karada görev yapmakta. Bunun içerisinde Sahil Güvenlik dahil değil." dedi.

Oktay, barınma konusunda bir sorun yaşanmadığını, ilk günlerde yoğun şekilde talep edilen çadırların sayısının arttığını, çadır talebinin ise azaldığını dile getirerek şunları söyledi:

“Toplamda 830 bin 806 bina çalışılmış durumda. Bunun 105 bini yıkılmış, yıkılacak veya acil ağır hasarlı konumda. Diğer bir ifadeyle 830 bin 806 binanın 407 bin 786'sı hasarsız. Yani çalışılan, tespiti yapılan her bir binanın yaklaşık yüzde 49'u hasarsız. Yani içinde oturulabilir. Az hasarlı binalara baktığımızda 205 bin 86'sı, o da yüzde 24 buçuğu yapıyor. Yani toplam yüzde 73'e yakın bir oranı binaların tekrar içerisinde doğrudan oturulabilir veya ufak bir bakımla oturulabilecek bir konumda.”

"EVİM YUVAN OLSUN" KAMPANYASI

Öte yandan kurulu konteyner sayısının 6 bini aştığı bilgisini veren Oktay, depremzedelerin çadır ya da konteynerden ziyade kalabileceği bir yuva talebinin bulunduğuna işaret ederek bununla ilgili "Evim Yuvan Olsun" kampanyasını başlattıklarını bildirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER