Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Demirören´den Aysal´a yanıt

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Ünal Aysal´ın Fatih Terim´in milli takıma geçiş süreci ile ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Demirören´den Aysal´a yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Galatasaray Kulübünün eski başkanı Ünal Aysal´ın Fatih Terim´in milli takıma geçiş süreciyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. 

Aysal´ın dün bir televizyon programında yaptığı açıklamalara federasyonun internet sitesinden yanıt veren Demirören, "Güzide kulüplerimizden Galatasaray´ın eski başkanı Ünal Aysal´ın yaptığı açıklamaları hayret ve üzüntüyle takip ettim. Aradan yaklaşık 4,5 sene geçtikten sonra ve nereden icap ettiğini anlayamadığım bir şekilde Sayın Fatih Terim´in milli takıma geçiş dönemini kendine göre anlatan Aysal´ın ifadeleri en hafif deyimle hilafıhakikattir." ifadelerini kullandı.

Demirören, Ünal Aysal ile Fatih Terim için bir görüşme gerçekleştirdiğinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili resmi açıklamamızı 25 Eylül 2013 tarihinde yapmamıza rağmen, kamuoyunda doğması muhtemel kafa karışıklıklarını gidermek için bazı gerçeklerin altını tekrar çizmek lüzumu doğmuştur. Sayın Fatih Terim için Ağustos 2013´te yaptığımız ilk görüşmede Galatasaray´ın eski başkanı, ´Milli takım teknik direktörlüğü kutsal bir görevdir. Hocamızla görüşebilirsiniz. İsterseniz ocak ayında kendisiyle anlaşabilirsiniz, biz de bu yolumuza başka hocayla devam etmek için zaman buluruz.´ demiştir. Buna rağmen daha sonra 4 maçlık dönem için Fatih Terim ile fahri olarak anlaşma sağlandığı ve bunun da boş kağıda atılan sembolik imzalarla kamuoyuna duyurulduğu herkesin malumudur."

Terim´in Galatasaray´dan ayrılışı ile ilgili yaşananların TFF dışında gelişmiş olduğunu vurgulayan Demirören´in açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Dolayısıyla Sayın Fatih Terim´in Galatasaray´dan ayrılış süreciyle ilgili yaşananların, Türkiye Futbol Federasyonunun dışında gelişmiş olduğu ortadayken bu ayrılığı TRT Spor´da ´Biz Terim´i göndermedik, o milli takımı seçti.´ şeklinde anlatmak art niyetli ve konuyla ilgili sorumluluğu üzerinden atma çabasıdır. Ünal Aysal´ın aramızda geçtiğini iddia ettiği telefon görüşmesi de maalesef doğru değildir. O konuşmada tarafımdan söylendiği iddia edilen ´Unutalım bu işi.´ ve ´O zaman biz Sayın Terim´in yerine başka bir alternatif teknik adam düşüneceğim.´ ifadeleri hayal ürünüdür. Biz Galatasaray´ın eski başkanı ile ne konuştuysak süreci ona uygun biçimde yürüttük, zaten Galatasaray´ın izniyle yapılan 4 maçlık ücretsiz anlaşma ve olayların daha sonraki gelişimi ortadadır."

Aysal´dan açıklama

Yıldırım Demirören´in TFF internet sitesinde yer alan bu ifadelerinin ardından Ünal Aysal da bir açıklama yaptı.

Aysal, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"TFF Başkanı Demirören´in bugün şahsımla ilgili yapmış olduğu açıklaması ve de özellikle kullandığı ´hilafıhakikat´ deyimi kendisi adına büyük bir talihsizliktir ancak şaşırtıcı değildir. Çünkü kendisi bu olayda hakem veya şahit değil sorunun başaktörü ve tarafıdır. İnandırıcı olması da zaten beklenemez."



Anahtar Kelimeler: Demirören Aysal yanıt

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER