Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DEMBA BA TÜRKİYE´DEN KOPAMIYOR

Beşiktaş´tan Çin ekibi Shanghai Shenhua´ya transfer olduktan sonra tekrar siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak mücadele eden Demba Ba, bu sezon sonuna kadar Göztepe´de forma giyecek.

DEMBA BA TÜRKİYE´DEN KOPAMIYOR

 Göztepe´nin Çin ekibi Shanghai Shenhua takımından sezon sonuna kadar kadrosuna dahil ettiği Demba Ba, tercihini yine Türkiye´den yana kullandı.

Senegal göçmeni 7 çocuklu bir ailenin altıncı çocuğu olan ve Fransa´da doğan Demba Ba, futbola 7 yaşında başladı.

Profesyonel futbol hayatına Fransa 4. Ligi ekibi Rouen´de başlayan Senegalli golcü daha sonra Belçika´nın Mouscron, Almanya´nın Hoffenheim, İngiltere´nin West Ham United, Newcastle United ve Chelsea takımlarında forma giydi.

Chelsea´den sonra Beşiktaş ile sözleşme imzalayan Demba Ba, 2015-2016 sezonunda Çin´in Shanghai Shenhua takımına transfer olduktan sonra da geçen yıl yarım sezon siyah-beyazlı ekipte kiralık olarak yer aldı.

Demba Ba, bu sezonun ikinci yarısında ise Göztepe´de mücadele edecek.

Göztepe´ye 2 yabancı oyuncu daha

Süper Lig´de 26. sezonunu geçiren Göztepe, daha önce 31 yabancı oyuncuya şans verdiği ligde ara transfer döneminin son gününde 2 futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Ara transfer döneminde ilk olarak Andre Poko´yu transfer eden İzmir temsilcisi dün de Demba Ba ile Wallace Reis Silva´nın transferlerini açıkladı.

Sarı-kırmızılı ekibin geçen sezonki TFF 1. Lig kadrosunda yer alan yabancı futbolculardan sadece Leo Schwechlen Göztepe´de yoluna devam ediyor.

Geçen sezon takımın Süper Lig´e çıkmasına katkı sağlayan ve ligin ilk 19 haftalık periyodunda 14 golü bulunan Adis Jahovic, ara transfer döneminde Atiker Konyaspor´a gitti.

İlk yarıda forma şansı bulamayan Prince Segbefia ise Gazişehir Gaziantep´e transfer oldu.

Süper Lig´de ilk yabancı oyuncu olarak 1969-1970´de Danimarkalı John Nielsen´in forma giydiği Göztepe´de, Güney Afrikalı Helman Nkosiyetha Mkalele 53 maçla en fazla forma giyen isim konumunda bulunuyor.

 


Anahtar Kelimeler: DEMBA TÜRKİYE KOPAMIYOR

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER