Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"DEİZMİN YÜKSELMESİNİN SEBEBİ AK PARTİ´NİN İSLAMI YANLIŞ TEMSİL ETMESİDİR"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, katıldığı bir televizyon programda soruları yanıtladı. Karaduman, Türkiye´de deizmin gençler üzerinde yükselmesini Ak Parti hükümetinin İslamı yanlış temsil etmesinden dolayı kaynaklandığını ifade et

Halk TV´de "Günün Konuğu´ programının konuğu olan Saadet Partisi KonyaMilletvekili Abdulkadir Karaduman, en büyük vazifelerinin AKP´nin İslamı temsil etmediğini insanlara anlatmak olduğunu belirtti. 

"GENÇLERİN DEİZME KAYMASININ SEBEBİ HÜKÜMETİN İSLAMI YANLIŞ BİR ŞEKİLDE TEMSİL ETMESİDİR"

Canlı yayında soruları yanıtlayan Karaduman, gençlerin deizme kaymasıyla ilgili süreçlerin sebebi hükümetin İslamı yanlış bir şekilde temsil etmesi olduğunu belirtti.

Karaduman´ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Şuanda siyasi iktidarın İslamı temsil etmediğini insanlara anlatabilmek bizim en büyük vazifemiz insanlar müslümanların hırsızlık yapmasını yolsuzluk yapmasını ranta ihaleye bulaşmasını lüksün şatafatın içinde yaşamasını aslında o dinin menşei olarak algılıyor ve dinden uzaklaşma var. Bu aslında dine yapılabilecek en büyük ihanettir. Ülkede gençlerin deizme kaymasıyla alakalı süreçlerin yegane sebebi hükümetin İslamı yanlış bir şekilde temsil etmesidir. Türkiye´de ne hazindir İslami olarak çalışma yapan bütün kurumların iktidarın yanında bu kadar haksızlığa bu kadar yolsuzluğa rağmen yer alması son derece üzücü."

 

GENÇLER DEİZME KAYIYOR

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün destekleriyle üç sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı ?Gençlik ve İnanç? konulu çalıştayında deizm ile ilgili tespitler ortaya koyulmuştu. Öğrencilerin anlatılan dini bilgilerdeki tutarsızlıklar nedeniyle deizme kaydığı, din dersi öğretmeninin öğrencisine uygun rol model olamadığı, çocukların sorularının ya yanıtsız kaldığı ya da bastırıldığı, MEB´in ders materyallerinin çocuklar değil yetişkinlere uygun ve yetersiz olduğu sonucuna ulaşıldığı kaydedilmişti. 

Bu rapor sonucunda Erdoğan dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ı Ak Parti Grup Toplantısı´nda kürsüye çağırıp bu raporu sormuştu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER