Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu´na sert tepki: Neden korkuyorsun desene Erdoğan söyledi diye

AKP´nin Suriye politikası Türkiye´de büyük bir sorun haline gelirken AKP´li yöneticilerin Suriye politikası üzerinden yaptığı açıklamalar ise kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Davutoğlu´na sert tepki: Neden korkuyorsun desene Erdoğan söyledi diye

AKP´nin ekonomik, sosyal ve güvenlik konularında sorunlara neden olan Suriye politikası kamuoyunun birinci gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Suriye politikasında gelinen nokta itibariyle AKP´de fiilen görev yapan ve geçmişte görev yapmış yöneticiler arasındaki tartışmalar Türkiye gündemini ise meşgul ediyor

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, AKP´nin Suriye politikasındaki yanlış adımları üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Davutoğlu´nun geçtiğimiz günlerde internet yayını üzerinden üç gazeteciye gündemi değerlendiren açıklamalarını ele alan Uğuroğlu, Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ağır eleştirilerde bulunduğunu ifade etti.

Yazısında Davutoğlu´nun Suriye politikası kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sert eleştirilerde bulunduğunu belirten Uğuroğlu, şu ifadelere yer verdi.

"Dersiniz ki eğer Suriye politikasının sorumlusu değil ise neden o tarihte AKP´den ve makam koltuğundan ayrılmadı. Bu sorunun yanıtını da kendisine sormak isterim.

O gün geldi Davutoğlu değerli meslektaşlarım Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki´ye konuştu.

Davutoğlu, ´Suriye konusunda tüm olumsuzluklar benim üzerime yıkılmak isteniyor. Tüm politikalar Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Genelkurmay, MİT hepsi ortak karar verir. Kendinizi dışında tutarsanız, bir kişiye yıkarsanız bu ahlaksızlık olur´ diyor"

Ayrıca Davutoğlu´nun Şam Emevi Cami´nde namaz kılmanın isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan´a ait olduğunu dile getirdiğini belirten Uğuroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 "Evet, Davutoğlu çok net şekilde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ´ahlaksızlık´ yapmakla suçluyor. Bu bir?

Dışişleri bakanlığı döneminde "Arap baharı ve Suriye politikası" konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ü, Başbakan Erdoğan´ı ve Ali Babacan´ı, "kimse itirazda bulunmadı" diye itiraf ediyor. Bu iki?

Davutoğlu´nun bu itirafları ortaya koydu ki; Türkiye´nin Suriye sığınmacılar ve Arap Baharı politikasında baştan sona AKP iktidarı hatalı ve suçludur"

DAVUTOĞLU ERDOĞAN´DAN ÇEKİNİYOR!

Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan çekindiğini söyleyen Uğuroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın 2012´de "İnşallah biz en kısa zamanda Şam´a gideceğiz, Emevi Camisi´nde namazımızı da kılacağız"şeklindeki ifadeleri kullandığını da belirtti.

 

Davutoğlu´nun Cumhurbaşkanı Erdoğan´a yönelik isim vermeden"Şam´da Emevi Camisinde namaz kılma sözü bana ait değil, böyle bir ifadem yok benim, kimin söylediğini biliyorsunuz" şeklinde açıklama yapmasını da eleştiren Uğuroğlu yazısında Davutoğlu´na "Neden korkuyorsun, çekiniyorsun desene ´Erdoğan söyledi´ diye" şeklinde tepki gösterdi.

Ayrıca Uğuroğlu Davutoğlu´na hitaben "Sen Erdoğan´dan hala çekiniyorsun ama bak ben yazayım" şeklindeki ifadeleri de kullandı.

Diğer taraftan Uğuroğlu yazısında Davutoğlu´nun "Ben üç yıldır konuşmadığım için Suriye bagajı bana yıkılmak isteniyor" dediğini de belirtti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER