Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Davutoğlu: Bu iktidarın en son alacağı sıfat yerli ve millidir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Erdoğan'ın açıkladığı 'hukuk ve ekonomi reformu'nu sert sözlerle eleştirdi: Öncelikle iktidarınızdaki bu zikzakı milletimize anlatın. Bu iktidarın en son alacağı sıfat yerli ve milli olabilir.

Davutoğlu: Bu iktidarın en son alacağı sıfat yerli ve millidir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini paylaştı. Burada kritik açıklamalarda bulunan Davutoğlu iktidara sert sözlerle yüklendi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Mağduriyete neden olmamak için aslolan tutuksuz yargılamadır" sözlerinin ardından gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomi ve hukukta yeni bir seferberlik başlatıyoruz" açıklamalarını eleştiren Davutoğlu, "Sayın Erdoğan yeni bir reform seferberliğinden bahsediyor. Hayırdır! Öncelikle iktidarınızdaki bu zikzak milletimize anlatın. Dün demokrasinin d’sinden, dün hukuk devletinin h’sinden korkan bu iktidara bugün ne oldu? Yine mi dış mihrak etkisi yoksa!" sözlerini kaydetti.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Her zaman söylediğimiz gibi önce siyasi iklimi sonra siyasi dengeleri ve nihayetinde de siyasi sistemi değiştirerek ülkemizin ufkunu açacağız. Bu önerimizi kendileriyle paylaşmak üzere bütün siyasi parti liderlerinden randevu talebinde bulunuyoruz. 

İlk olarak dün İYİ Parti genel Başkanı sayın Meral Akşener’i ziyaret ederek hem geniş kapsamlı istişarelerde bulunduk hem de önerimizi kendisiyle paylaştık. Gösterdikleri misafirperverliğe teşekkür ederim. Ayrıca siyasal sistem konusunda çok sağlam bir ortak zemine sahip olduğumuz görmek de bizi çok memnu etti. Yarın da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek görüşlerimiz paylaşacağız.

GÖRÜŞME TALEPLERİMİZE OLUMSUZ CEVAP VERME TUTUMUNUZU DEĞİŞTİRİN

Buradan başta AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan olma üzere iktidara da bir kez daha sesleniyorum. Randevu ve görüşme talebimize şimdiye kadar bayramlaşma taleplerimize bile olumsuz cevap verme tutumunuz değiştirin. Bu konuda da bir reform yapın ve selam verenin selamını alma farzını yerine getirin. Korkmayın, bizimle istişareden ve görüşmeden sadece fayda görürsünüz. Şu anda farklı görüş ve yaklaşımlara sahip olsak da Biz düşman ya da hasım değiliz.  Görüşme taleplerini reddetmek özgüven eksikliğinin eseridir. Biz ne zaman ve hangi formatta olursa olsun herkesle görüşmeye hazırız. 

İKTİDARIN REFORM AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Kongremizdeki sonraki iki hafta içinde ülkemizde oldukça ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Gelin birlikte bu manzaraya bir bakalım.

Eğer manşetleri, haberleri ve ülkenin başındakilerin açıklamalarını ciddiye alırsanız şöyle bir manzara ile karşı karşıya olduğumuzu düşünebilirsiniz:

Yeni bir iktidar göreve gelmiş, ülkenin yıllarca içinde bulunduğu sıkıntıları dile getiriyor, bir enkaz aldıklarını söylüyorlar, yeni dönemde bir “reform seferberliği” başlatarak geçmişin bütün yanlışlarını, sorunlarını ve krizlerini çözecekler.

Bunu özetlemek için de Cumhurbaşkanı vatandaşa “acı reçete” yazmak zorunda olduklarını söylüyor.

Bizde de Sayın Erdoğan’a yeni görevinde başarılar dilememizi bekliyorlar. Erdoğan’ın ülkeyi iflasa sürükleyip “hakkımızda hayırlısı olsun” diyerek kaçıp giden ekonomi bakanından teslim aldığı enkazı kaldırması için bizim de “hakkınızda hayırlısı” dememizi bekliyorlar. Hatta daha ileri gidip henüz bir haftalık bir iktidara zaman tanımamız gerektiğini söylemeye getiriyorlar.

Aynı şekilde yeni atanan adalet bakanı Gül’e de Adalet Bakanlığının hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Kendisi göreve başladığı ilk gün hukuk devletinin içine düştüğü acziyeti, yargı sisteminin berbat halini, hakimler ve savcıların bağımsızlığın b’sini bile unuttuklarını görmesi ve dillendirmesi yerinde olmuştur. İnşallah kendisinden önceki bakan, hükümet ve cumhurbaşkanının yol açtığı adalet felaketi ve enkazını kaldırabilir.

18 YILLIK İKTİDARA 18 GĞNLÜK İKTİDAR MUAMELESİ Mİ YAPALIM?

Bu nasıl bir ciddiyetsizliktir. Ne bekliyorsunuz 18 yıllık iktidara hiçbir şey olmamış gibi 18 günlük iktidar muamelesi mi yapalım? Bu milletin zekasına, vatandaşın vicdanına ağır bir hakaret değildir de nedir? Kendinize gelin. Bu iş sizin aile içi gerilimleriniz, kaprisleriniz, çekişmelerinize benzemez. Bu iş milletin emanetinin üzerinde titreme meseledir. Siz o emanete ihanet ettiniz.

Siz hafıza kaybına uğramış olabilirsiniz ama milletin hafızası kaybolmaz, yanılmaz.
İşlediğiniz her cürmü, attığınız her yanlış adımı, atadığınız her liyakatsiz ismi, yaptığınız her hukuk duşu uygulamayı millet dün gibi hatırlıyor ve unutmayacak.

Önce milletten özür dileyeceksiniz, özür. Ardından da bütün bu enkazın ve iflasın seçimlerde hesabını vereceksiniz. Bu ülke sizin duygu halinize, aile içi gerilimlerinize, eski Türkiye artığı ortaklarınızla milletten sakladığınız anlaşmalarınızla yeni bir döneme giremez. Bu iktidara bakıp yeni bir dönem gören sadece serap görür. Sadece kendisini kandırır.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER