Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

DAVUTOĞLU: SURİYE POLİTİKASINDA HİÇBİR PİŞMANLIĞIM YOK

Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye´de son dönemde yaşananları TRT World yayınında değerlendirdi. Kendi dönemindeki Suriye politikasıyla ilgili eleştirilere cevap veren Davutoğlu, "Hiçbir pişmanlığım yok. Her zaman olduğu gibi son 7 yıldaki Suriye polit

DAVUTOĞLU: SURİYE POLİTİKASINDA HİÇBİR PİŞMANLIĞIM YOK

Türkiye´nin her zaman çözüm için çalıştığını söyleyen Davutoğlu, "Dürüsttük, çünkü Suriye´yle ilgili hiçbir gizli planımız yoktu. Başdanışman olarak Suriye´ye 62 kez gittim. Asla etnik ya da mezhepsel bir ajandamız olmadı. Arap Baharı başladığında da 7 ay boyunca (Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad´ı halka karşı orduyu kullanmaması için ikna etmeye çalıştık. Ama bizi dinlemedi ve diplomasiyi reddetti" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE MEŞRU MÜDAFA HAKKINI SAVUNACAKTIR

Afrin operasyonunun Türkiye´nin güvenliğini sağlamak için yapıldığını ifade eden Davutoğlu, "ABD´nin işgaliyle Irak´ın kuzeyinde oluşan boşluk sonrası PKK Irak´ta, Kandil´de kendine yer edindi. Türkiye Suriye´de böyle bir yapılanmaya göz yumamaz. PKK nerede olursa olsun, Türkiye meşru müdafa hakkını kullanacaktır" dedi.

ABD´nin YPG politikasına da değinen Davutoğlu, "ABD, IŞİD´e karşı YPG´ye ihtiyacımız var diyerek Türk halkını asla ikna edemez. Bu tamamen geçersiz bir argümandır. Aramızdaki güveni yeniden tesis etmek için için Amerikalılar FETÖ´ye karşı derhal harekete geçmeli, PKK´yla dolaylı ve doğrudan tüm ilişkileri kesmelidir" ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER