Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´DARBENİN ARKASINDA EMPARYALİST ABD VAR´

15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye´de yapılmak istenen darbenin arkasında emperyalist ABD´nin olduğunu söyleyen STK temsicileri, darbenin yaklaşan yıl dönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini açıkladılar.

´DARBENİN ARKASINDA EMPARYALİST ABD VAR´

2 yıl önce dış güçlerin desteği ile gerçekleştirilmeye çalışılan darbenin asıl amacının ülkeyi bölmek ve bölgeyi daha büyük bir kaosa sürüklemek olduğunu belirten STK temsilcileri, Türkiye de her 20 yıl da bir ya darbe yapıldığını ya da darbe girişiminde bulunulduğunu ifade ettiler.

Konu ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Hukukçular Derneği Adıyaman temsilcisi Avukat Ahmet Işık, "15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde bir grup terör örgütleri tarafından bir darbe girişimi söz konusu olmuştur. Esasında Türkiye´de tarihe baktığımız zaman ortalama her 20 yılda bir ya darbe ya da darbeye teşebbüs edildiğini görmekteyiz." dedi.

 "Darbeye kalkışanlar kendini bu milletten üstün görenlerdir"

Türkiye´de sürekli olarak birilerinin kendini milletten üstün gördüğünü ve milletin, kendisine itaat etmesini beklediğini belirten Işık, bu kişilerin dış güçlerle bağlantılı olarak bir şekilde Türkiye´de tahakküm kurmaya çalıştığını söyledi.

Işık, konuşmasına şöyle devam etti: "Darbelerin ülkedeki gelişimine, kökenine ve sebeplerine bakıldığı zaman bu cuntacılar, millete tepeden bakan vesayetçiler sürekli var olmuştur. Ne zaman ülke şahlanışa kalksa, ne zaman ülkede bir şeyler değişse, ekonomide iyi gidişatlar olsa, toplumun genelinde güzel faaliyetler meydana gelse ya bir darbe girişimi ya da darbeye teşebbüs söz konusu olur. Burada da açıkça görüleceği üzere kendini bu milletten üstün gören bu gruplar genellikle dış güçlerle bağlantılı bir şekilde hareket etmektelerdir. Bunlar, başta ülkemiz olmak üzere Ortadoğu´da büyük israil devleti kurmayı planlayan devletlere uşaklık edenlerdir."

"Darbenin yönetim yeri Pensilvanyadır"

Darbenin ABD´den yönetildiğini dile getiren Işık, 15 Temmuzu diğer darbelerden ayıran en önemli özelliğin ise halkın ortaya koyduğu irade olduğunu söyledi.

Işık, "En son yaşanan 1980 darbesinde bu millet darbeye ses çıkartmamıştı. Buna uymak zorunda kalmışlardı. Fakat 15 Temmuzda millet artık yeter dedi. Darbe girişimi yapanların Pensilvanya´dan yönetildiği, Pensyilvanya´nın da ABD´de olduğu göz önünde bulundurulduğunda aslında bu darbenin ABD tarafından yapıldığı kabul edilebilir."

"15 Temmuz hak ile batıl mücadelesidir"

15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların aslında İslam ülkelerini kendi egemenlikleri altına alarak İslam´ı yok etmek düşüncesinde olduklarını vurgulayan Işık, "Burada, derinlere inildiğinde, ortaya aslında hak ile batıl mücadelesinin olduğunu bize göstermektedir. Yapılan tüm bu oyunların altında İslam coğrafyalarına hükmetme çabası olduğunu göstermektedir. Ama Allah´ın izni ile 15Temmuz´da başaramadıkları gibi hiçbir zamanda başaramayacaklardır. Müslümanların birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Netice itibari ile hak her zaman galip gelip muzaffer olacaktır." İfadelerini kullandı.

"15 Temmuz öze dönüşü yok etme projesiydi"

15 Temmuz darbe girişiminde bulunanların asıl amacının Anadolu topraklarındaki İslami uyanışı yok ederek öze dönüşün önüne geçmek olduğunu belirten Adıyaman Gül Der Başkanı Ferhat Özbadem ise "15 Temmuz Anadolu´da Müslüman halkın İslami gelişimini ve kendi özünde tekrar dirilişini engellemek için emperyalist ABD ve İngiltere´nin, siyonist israilin yapmış olduğu bir  darbe teşebbüsüdür. Bununla beraber kültürel, ekonomik ve askeri olarak da ülkeyi işgal etme projesi olarak da görülebilir." dedi.

"Darbe emperyalizm desteklidir"

"Darbenin görünen yüzünde FETÖ olsa da aslında arka planda ABD, İngiltere var." diyen Özbadem, "15 Temmuz her ne kadar FETÖ´ye mal edilse de bu girişim emperyalist ABD´nin, Anadolu Müslümanlarını tekrar hegemonyası altına alma çabasıdır. Müslüman Anadolu halkı İslami hassasiyetinden ve imanının gereği olarak bu alçak darbe/işgal girişimine karşı gereken cevabı vermiştir." dedi.

Bir daha 15 Temmuz ve benzeri işgal girişimlerinin olmaması için Anadolu´da Müslüman halkın dini anlamda daha donanımlı olması ve toplumun, İslami bilincinin artırılması için daha fazla yatırımlar yapması gerektiğini belirten Özbadem, "Bu nokta da İslami çalışma yapan hareketlere ve yetkili insanlara büyük görevler düşmektedir. 15 Temmuzlar Müslüman halka vurulmak istenen prangalardır. Müslümanlar bu coğrafya da olduğu müddetçe 15 Temmuz darbe girişimi ve benzeri işgal girişimlerine müsaade edilmeyecektir." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

´Üreten bir ülke iken tüketen bir ülke olduk´

´Üreten bir ülke iken tüketen bir ülke olduk´

´Üreten bir ülke iken tüketen bir ülke olduk´
 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER