Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Darbeci Sisi: israil ile yardımlaşıyoruz

ABD´de yayın yapan CBS kanalına konuşan darbeci Sisi, Sina Yarımadası´nda bazı gruplara karşı işgalci israil ile yardımlaştıklarını söyledi.

Darbeci Sisi: israil ile yardımlaşıyoruz

Mısır´ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi´ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi, ABD´de yayın yapan CBS kanalına konuştu. Sisi, Sina Yarımadası´nda radikal gruplara karşı işgalci israil ile yardımlaştıklarını söyledi.

Sisi´nin bu açıklamayı Amerika´da yayın yapan CBS haber kanalına yaptığı, mülakatın tamamının ise 6 Ocak Pazar günü yayımlanacağı belirtildi.

CBS´nin internet sitesinde yayımlanan habere göre, Mısır´ın Washington Büyükelçisi Yasir Rıda, kanal yönetiminden mülakatın yayımlanmamasını istedi ancak kanal bu talebi reddetti.

"israil İLE GENİŞ BİR YARDIMLAŞMA ÇERÇEVEMİZ VAR"

"Bir zamanlar birbirine karşı savaşan iki düşman ülke arasında yardımlaşmanın yakınlaşma olarak yorumlanabileceği" şeklindeki soruya Sisi şu cevabı verdi:

"Bu doğru. israil ile geniş bir yardımlaşma çerçevemiz var. Mısır ordusu, Sina Yarımadası´nda bin civarında IŞİD mensubuna karşı mücadele veriyor. israil´e havadan müdahale izni verildi.

Darbeci Sisi´ye mülakat sırasında 14 Ağustos 2013´te Rabia Meydanı´na yapılan kanlı müdahale de soruldu. darbeci Sisi, Rabia Meydanı´nda silahlı insanların bulunduğunu iddia ederek, barışçıl girişimlerden sonuç alınamadığını söyledi.

Mısır hapishanelerinde 60 binden fazla siyasi mahkum olduğu iddiaları ile ilgili soruyu ise darbeci Sisi, "Bu rakamı nereden aldılar bilmiyorum. Mısır´da siyasi tutuklu yok." şeklinde cevapladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER