Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhuriyet Kadınları: Çocuk doğurma karşıtlığıyla öne çıkan antinatalizm, emperyalist neoliberal ideolojinin yeni bir ürünü!

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, “gönüllü çocuksuzluk” başlığıyla yayınlanan video nedeniyle +90 isimli Youtube kanalına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Kadınları: Çocuk doğurma karşıtlığıyla öne çıkan antinatalizm, emperyalist neoliberal ideolojinin yeni bir ürünü!

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, “gönüllü çocuksuzluk” başlığıyla yayınlanan video nedeniyle +90 isimli Youtube kanalına tepki gösterdi. Oygür, ağzında sevgi, aşk, paylaşmak, hayatı beslemek olmayanların toplumun sorunlarıyla ilgilenmek, ülkenin ve dünyanın geleceğini güzelleştirmek gibi dertlerinin olmadığı belirtti ve şunları söyledi:

insan tipi. Biz bunları tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK SAHİBİ OLMAK TOPLUMSAL BASKININ SONUCU”

Youtube'da +90 isimli kanalda yayınlanan videoda “gönüllü çocuksuzluk” başlığı altında aile karşıtı propaganda ve LGBT savunuculuğu yapıldı. ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa devlet televizyonlarının işbirliğiyle kurulan kanaldaki videoya göre, çocuk sahibi olmak toplumsal baskının bir sonucu. Üstelik devlet de bunu dayatıyor.“Çocuk istememek: Anne olmayan kadın yarım kadın değildir” başlıklı video 23 Aralık'ta yayınlandı. Videoda konuşanlar, çocukların dünyanın sorunlarını perçinleyeceğini, insanlığın kademeli olarak yok olması gerektiğini, çocuk doğurmanın irade dışı geliştiği için etik olmadığını savundu. Videoda çocuk sahibi olmak isteyen insanların görüşlerine ise yer verilmedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER