Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığından seçim genelgesi

Resmi Gazete´de gece mesaisi: 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin 2019/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığından seçim genelgesi

"Mahalli İdareler Genel Seçimleri" başlıklı 2019/1 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi, 4 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazete´de yayımlandı. 

"Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 127. ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8. maddesi uyarınca..." ibareleriyle başlayan genelgeyle yerel seçim tarihi resmen ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı genelgede "milli irade" vurgusu dikkat çekerken, seçim koordinasyonuna ilişkin ibareler öne çıkıyor.

Anayasanın 79. maddesi "Seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü" ilkesinin de yer aldığı genelge uyarınca başta Yüksek Seçim Kurulu olmak üzere il ve ilçe seçim kurulları, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına her türlü iş gücü, araç ve malzeme desteğinin verilmesinin önem arz ettiği belirtildi. 

 

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin, Anayasa´nın 79´uncu maddesinde  öngörülen "seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi  ve dürüstlüğü" ilkesine yaraşır bir şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen  Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile il ve ilçe seçim kurullarının bu kapsamdaki  çalışmalarına, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da her türlü iş gücü, araç ve  diğer malzeme desteği verilmesi önem arz etmektedir. 
Bu itibarla 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel  Seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı  olarak yansıması amacıyla, özellikle ilçe seçim kurullarına yer, araç tahsisi,  bilgisayar, yazıcı, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi ihtiyaçlar ile bunları  kullanabilen nitelikli iş gücü takviyesinin tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca  herhangi bir aksamaya meydan verilmeden karşılanması konusunda başta mülki idare  amirleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, banka yöneticileri ile  güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak ve bu  hususta azami gayret ve duyarlılık gösterilecektir.
Bilgileri ve gereğini rica ederim. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER