Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığından G-20 öncesi "Dünya 5´ten Büyüktür" paneli

Cumhurbaşkanlığı tarafından G-20 Liderler Zirvesi öncesinde Buenos Aires´te "Dünya 5´ten Büyüktür" paneli düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığından G-20 öncesi

G-20 Liderler Zirvesi, Arjantin´in başkenti Buenos Aires´te 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığınca düzenlenen "Bugünün Türkiyesi" paneller dizisinin yeni etabı, "Dünya 5´ten Büyüktür" başlığıyla 27 Kasım Salı günü Buenos Aires´te yapılacak.

Dünya liderlerini buluşturacak G-20 Zirvesi´nin hemen öncesindeki panelde, alanında uzman akademisyen ve yazarlar Arjantin kamuoyuna Türkiye´nin dış politikasını anlatacak.

Arjantin´in en köklü düşünce kuruluşu Arjantin Uluslararası İlişkiler Konseyi´nin (CARI) başkent Buenos Aires´teki merkezinde düzenlenecek panele medya temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütleri ve düşünce kuruluşları katılacak.

Alanında uzman kişiler, Türkiye´nin dış politikasını anlatacak

CARI´nın Avrasya Çalışmaları Koordinatörü, emekli Büyükelçi Lila Roldan Vazquez´in moderatörlüğünü üstleneceği panelde Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, Prof. Dr. Güven Sak ile Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu konuşmacı olarak yer alacak.

Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın, "Türkiye´nin Dış Politika Gündemi ve Birleşmiş Milletler´in Reformu", Prof. Dr. Güven Sak "Türkiye ve Latin Amerika´nın Karşılaştığı Ticaret ve Yatırım Zorlukları: Gelişmekte Olan Ülkeler İçin G-20´nin Önemi", Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu "2000´li Yıllar Sonrasında Türkiye´nin Latin Amerika´ya Yönelik Dış Politikası" başlıklı oturumlarda sunumlar yapacak.

G-20 Liderler Zirvesi için aralarında gazeteciler, delegeler ve organizatörlerin bulunduğu 15 bin kişinin Arjantin´e gitmesi bekleniyor. Zirveyi 3 binden fazla gazeteci izleyecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER