Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN´DAN "OLAĞANÜSTÜ İSLAM ZİRVESİ" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Olağanüstü İslam Zirvesi´nde Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izlenecek tutum ve atılacak adımlar üzerinde durulacak" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN´DAN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yarınki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Toplantısı konusunda yaptığı açıklamada ´´İİT üyesi ülke Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla düzenlenecek Olağanüstü İslam Zirvesi´nde İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacaktır´´ ifadelerini kullandı.

Kalın şöyle konuştu:

´´ABD Yönetimi´nin uluslararası hukuku ihlal ederek büyükelçiliğini Kudüs´e taşıma kararını uygulaması ve bu bağlamda Gazze´de barışçıl gösteri yapan masum Filistinlilerin katledilmesiyle ortaya çıkan vahim gelişmelerin ele alınması amacıyla, İİT Zirve Dönem Başkanı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın evsahipliğinde, 18 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul´da İİT üyesi ülke Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla Olağanüstü İslam Zirvesi düzenlenecektir.

Zirve´de İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacaktır.

İsrail´in işgali ve Filistin meselesi sadece Müslüman ülkelerin değil, hukuk ve adalete inanan herkesin ortak meselesidir. Zirve´de Filistin´de yaşanan zulmün sona erdirilmesi için dünya kamuoyunun harekete geçirilmesi yönünde atılacak adımlar da ele alınacaktır.´´



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER