Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın´dan McGurk´e yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Başkanı Trump´ın terör örgütü DEAŞ´la Mücadele eski Özel Temsilcisi McGurk´ün Türkiye´yi hedef alan ifadelerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın´dan McGurk´e yanıt

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı Donald Trump´ın terör örgütü DEAŞ´la Mücadele eski Özel Temsilcisi Brett McGurk´ün Washington Post´ta 20 Ocak´ta yayımlanmak üzere kaleme aldığı yazısında Türkiye aleyhinde kullandığı ifadelere Twitter´dan yanıt verdi. 

McGurk´ün, ABD´nin Suriye´den çekilme kararına ilişkin kaleme aldığı değerlendirmesinde Türkiye karşıtı söylemleri ve terör örgütlerini öven ifadelerine cevaben Kalın, şunları kaydetti:

"Analiziniz hatalı. Türkiye´ye karşı yönelttiğiniz suçlamalar tam anlamıyla saçmalık, yalnızca bir PKK propagandasının tekrarı. Türkiye, yüz binlerce Suriyeli Arap, Kürt, Süryani ve diğerlerinin hayatını kurtardı. PKK´ya yeni bir hayat vermek istiyorsunuz. Bu gerçekleşmeyecek."

McGurk, makalesinde Trump´ın Suriye´den çekilme kararını eleştirirken, Türkiye´nin güvenilir bir ortak olmadığını savundu ve terör örgütlerini öven değerlendirmelerde bulundu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER