Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın´dan kabine değişikliği açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Şu anda gündemimizde bir kabine değişikliği söz konusu değil." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın´dan kabine değişikliği açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

´Kabine değişikliği söz konusu değil´

Kabine değişikliği olacağına dair medyada yer alan haberlerin sorulması üzerine Kalın, "Birileri gene herhalde toto, loto yapıyor. Şu anda gündemimizde bir kabine değişikliği söz konusu değil. Şu anda gayet iyi işleyen bir hükümet var. Ülkenin meselelerine hakim, ekonomiden güvenliğe, enerjiden kültür ve diğer eğitim alanlarına kadar gece gündüz çalışan bir hükümetimiz söz konusu. Şu anda gündemimizde böyle bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu. 

´Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçeve bellidir´

Bir gazetecinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün son KHK´ye yönelik açıklamalarını hatırlatılarak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden eleştirilerde bulundu. Bu konuda sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusuna cevap veren Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Sudan-Çad-Tunus ziyaretinde bu konuda gerekli açıklamaları yaptığını anımsattı. Kalın, çıkarılan KHK´de böyle bir muğlaklığın olmadığını, bunun sadece 15 Temmuz olaylarıyla ve sivillerle sınırlı ve ilgili olduğunu söyledi. 

"Bir buçuk yıl önce resmi görevlilerle ilgili çıkarılan bu yasanın benzerinin sivillerle ilgili çıkarılması neden bu kadar büyük bir tartışmaya yol açtı?" ifadesini kullanan Kalın, birtakım spekülasyonlar üzerinden konunun başka yerlere taşınmak istendiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yaptığı açıklamaların konuyu doğru bir çerçeveye oturttuğuna dikkati çeken Kalın, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal´ın da bu konuda gerekli değerlendirmelerde bulunduğunu hatırlattı.

Kalın, "O çerçeveyi esas aldığımız zaman konunun istismara açık bir mevzu olmadığı kendiliğinden anlaşılacaktır. 2018´e girdiğimiz şu dönemde bizim önümüzde birçok konu var. Uğraşmamız gereken birçok konu var. Bunlara yoğunlaşmakta fayda var. Cumhurbaşkanımızın, Parti Sözcümüzün çizdiği çerçeve bellidir. Benim bunlara ilave edeceğim yeni bir şey yok." dedi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER