Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanından İtiraf Gibi Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü kapsamında Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, ?Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti

Cumhurbaşkanından İtiraf Gibi Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü kapsamında Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı´nda yaptığı konuşmada, ?Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı. Geçtiğimiz 16 yılda insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için pek çok hizmeti hayata geçirdik ama maalesef bu gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte tam başarılı olamadık? dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şehircilik Günü Kapsamında Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısına katıldı. AKP Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Erdoğan, ?Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı. Geçtiğimiz 16 yılda insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için pek çok hizmeti hayata geçirdik ama maalesef bu gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte tam başarılı olamadık? diye konuştu. Konuşmasının başında göçebe kavramı üzerinden Türkleri iğnelemeye kalktıklarını söyleyen Erdoğan, ?Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Halbuki biz sadece bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, aynı zamanda yerleştiğimiz her yeri abat etmiş bir milletiz? ifadelerini kullandı. Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum´u uyaran Erdoğan, ?Murat, buna göre dikkat et. Diyoruz ki, dikey mimari yok, yatay mimari. Önce mescit, sonra sosyal donatı alanları, onun ardından oralarda çevrecilik ve inşaların devamı. AK Parti´nin çevrecilik, şehircilik anlayışı bu? diye konuştu.

 

?ŞEHİRLERE YETERİNCE SAHİP ÇIKMAMIŞ OLMAMIZ EN BÜYÜK KAYBIMIZ?

Medeniyetin sembol şehirlerine bakıldığında ceddin sadece inşa etmediğini, ibadet ettiklerini söyleyen Erdoğan, ?Tasavvuruna uygun şekilde insan merkezli mekânlar görürüz oralarda. Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin ve tevazunun aynı anda buluştuğu şehirlerimize yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Medeniyetin maddi unsuru olan mekan ve kültür üretimi konusunda sahip olduğumuz kadim mirasın hâlâ tam olarak farkında olmadığımızı, olamadığımızı düşünüyorum. Son 2 asırda sadece siyasi ve askeri üstünlüğümüzü değil, aynı zamanda medeniyetimizin kainat tasavvurunu, kültürümüzün mayasını, şehirlerimizin ruhunu da kaybettik.Batı medeniyetinin insan fıtratı yerine bireysel hırsı esas alan anlayışı, üstelik de her türlü estetikten, güzellikten mahrum bir şekilde ülkemizi işgal ettiğini görüyoruz? şeklinde konuştu.

SADECE RUHUMUZUN DEĞİL, BEDENİMİZİN DE ZİNDANLARINA DÖNÜŞTÜ

?Her alanda küresel düzeyde yaşanan tekdüzeleşme, gücünü farklılıklarımızdan alan zenginliğimizi önemli ölçüde ortadan kaldırdı? diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ?Eskiden her biri diğerinden güzel eserlerimizle donatarak, içinde ruhumuzu özgür bıraktığımız yerler daha sonra çirkinliklerin kuşatması altında sadece ruhumuzun değil, bedenimizin de zindanlarına dönüştü? ifadelerini kullandı. Erdoğan, ?Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı. Geçtiğimiz 16 yılda insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için pek çok hizmeti hayata geçirdik ama maalesef bu gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte tam başarılı olamadık? diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER