Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Cumhurbaşkanı´na hakaret" iddiasına verilen ceza: Erdoğan´ın hayatını oku, özetini çıkar

İstanbul´da Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´a hakaret ettiği öne sürülen bir vatandaşa kitap okuma cezası verildi. Vatandaş, Erdoğan hakkındaki kitapları okuyup özetini çıkaracak.

Odatv´den Caner Taşpınar´ın haberine göre, 75 yaşındaki Ali Şahin hakkında "Cumhurbaşkanı´na hakaret ettiği" iddiasıyla soruşturma başlatıldı. 

"Kahvehaneye bir kişi geldi"

Şahin, yaptığı öne sürülen konuşma üzerine başlatılan soruşturma için, bir kahvehanede otururken tanımadığı bir kişinin buraya geldiğini anlatırken ?Bu kişinin kim olduğunu bilmiyorum. Bundan sonra polisler geldi ve ifademi almaya götürdü. İftira nedeniyle başıma bunlar geldi. Cumhurbaşkanlığı´na hakaret etmedim, böyle bir şey söz konusu değil? ifadelerini kullandı.

İfadesinin ardından hakimliğe ?tutuklama talebiyle? hâkimliğe sevk edilen Ali Şahin, denetimli serbestlik kararıyla serbest bırakıldı. 

Denetimli Serbestlik Bürosu´na gidince şaşkınlık yaşayan Ali Şahin, hakkında kitap okuyup özet çıkarma cezası verildiğini öğrendi.

24 kitaplık listede ilk sırada Ömer Seyfettin yer alırken devamında, Necip Fazıl Kısakürek, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan´ın hayatını anlatan ?Bir Liderin Doğuşu? kitabı, Akit gazetesi eski yazarı Faruk Köse, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de bulunuyor.

Ali Şahin, ?Avukatım karara itiraz etti, ancak ben kitapları kısa sürede temin edip okumaya başlayacağım. Ben 75 yaşındayım. Bu işlerle uğraşmak istemem? açıklamasında bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER