Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan başbakanı Paşinyan telefonda bayramlaştı

Bayram tebriği amacıyla gerçekleştirilen telefon görüşmesinde iki lider, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin önemini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ermenistan başbakanı Paşinyan telefonda bayramlaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ermenistan başbakanı Nikol Paşinyan dünün (11 Temmuz) telefon görüşmesinde bayramlaştı. Paşinyan Erdoğan’ın Kurban Bayramı’nı, Erdoğan da Paşinyan’ın yaklaşan Vardarvar Bayramı’nı tebrik etti.

Bayram tebriği amacıyla gerçekleştirilen telefon görüşmesinde iki lider, Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin önemini de vurguladı. Görüşmenin ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, 1 Temmuz’da Türkiye ve Ermenistan’ın özel temsilcilerinin uzlaştığı konuların uygulanması konusunda iki liderin anlaştığı belirtildi. 1 Temmuz’da Türkiye-Ermenistan sınırından kara geçişinin üçüncü ülke vatandaşlarına açılması ve iki ülke arasında direkt hava kargosu uçuşlarının başlatılması kararı alınmıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görüşmeyi Twitter hesabından şöyle duyurdu: “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmemizde #Armenia ve #Turkey arasındaki ikili normalleşme sürecine verdiğimiz önemi vurguladık. Özel Temsilcilerimizin 1 Temmuz’daki toplantıda uzlaştığı konuların erkenden uygulanmasını bekliyoruz․”

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER