Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI EDOĞAN: DEVRİYE ATIYORUZ AMA NETİCE YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ele alacağı konuları ve ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatı değerlendirdi.

CUMHURBAŞKANI EDOĞAN: DEVRİYE ATIYORUZ AMA NETİCE YOK

ABD’ye yapacağı çalışma ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile ele alacağı konuları ve ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatı değerlendirdi.

Ne Rusya’nın ne de Amerika’nın terör örgütlerini verdikleri saatte temizleyemediğini vurgulayan Erdoğan, “Şu anda bölgede beraber güvenli bölge yapıyoruz, devriye çalışmaları yapıyoruz. Yapıyoruz da yani neticeye bakın. Neticeye gelince herhangi bir netice maalesef yok” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine ABD’ye yapacağı çalışma ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Ziyareti, Türk-Amerikan ilişkilerinin içinden geçmekte olduğu sancılı bir dönemde icra ettiklerini belirten Erdoğan, Trump ile gündemlerinde yer alan tüm konuları ayrıntılı ve samimi bir şekilde görüşeceklerine inandığını söyledi.

FETÖ MESELESİ ELE ALINACAK

Erdoğan, ziyaret vesilesiyle terörle mücadele başta olmak üzere güvenlik konularını, askeri ve savunma sanayi iş birliğini, ekonomik ve ticari münasebetleri de ele alma fırsatı bulacaklarını dile getirerek, “FETÖ meselesi de yine ele alacağımız konular arasında en üst sıralardadır. Pensilvanya’daki terörist başının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım attık, atmayı da sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız.” Washington’daki temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra özellikle Suriye meselesini de enine boyuna konuşacaklarını bildiren Erdoğan, “Bu bağlamda DEAŞ ve PKK/YPG gibi terör örgütleriyle mücadelede iş birliği üzerinde duracağız” dedi.

Devamı >>>

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER