Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ZİYARET ETTİĞİ ROMA´DA GÖSTERİ YASAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Vatikan´da Papa Françesko ile bugün yapacağı görüşme nedeniyle İtalya´nın başkenti Roma´da gösteri yasağı ilan edildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN ZİYARET ETTİĞİ ROMA´DA GÖSTERİ YASAĞI

59 yıldır ilk kez bir Türkiye Cumhurbaşkanı´nın Vatikan´a yapacağı kritik ziyaret için İtalyan yetkililer 24 saat boyunca Roma´nın merkezinde gösteri ve protesto yasağı ilan etti.

Buna karşın AFP´nin haberine göre İtalya´daki Kürt derneklerine üye olduğu belirtilen 200 kişinin Vatikan yakınlarında Afrin konulu oturma eylemi yapması bekleniyor. İtalyan polisinin gösteri yasağı sürerken bu eyleme nasıl tepki vereceği bekleniyor.

3 bin 500 İtalyan polisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı ziyaret süresince koruyacağı bildirilmişti.

YOĞUN PROGRAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatikan´daki Apostol Sarayı´nda törenle karşılanacak.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko ile baş başa görüşecek Erdoğan, ardından Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin´i kabul edecek.

Programın bir sonraki adımında Roma´da Cumhurbaşkanlığı Sarayı´nda, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile baş başa görüşme ve heyetler arası çalışma yemeği var.

Bunun ardından Başbakanlık Sarayı´nda İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından İtalya´nın önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle yemekli toplantıda bir araya gelecek.

Dün gece Roma´ya hareket eden Erdoğan´ın bu akşam Türkiye´ye dönmesi planlanıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER