Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN YENİ HEDEFİ BELLİ OLDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran milletvekili seçimlerinde partisi AK Parti´nin oylarını yeterli bulmadı. Hükümete yakınlığı ile tanınan Abdülkadir Selvi, seçimlerinden ardından Erdoğan´ın yeni hedefinin yerel seçimler öncesi AK Parti´nin oylarını yüksel

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´IN YENİ HEDEFİ BELLİ OLDU!

24 Haziran´da yapılan milletvekili seçimlerinde AK Parti´nin oylarından memnun olmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti ile ilgili seçmenin sorunu olduğunu belirtti. Hürriyet gazetesi yazarı ve hükümete yakınlığı ile tanınan Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında Erdoğan´ın, bahsettiği oy sorunundan kimseyi sorumlu tutmadığını köşesine taşıdı.

Abdülkadir Selvi´nin "Yeni dönemin ipuçları" başlığı ile yayımlanan bugünkü köşe yazısında verilen bilgi şöyle:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli değerlendirmeler yapıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda sonuçlanması ve AK Parti´nin birinci parti olarak çıkmasının önemli olduğunu vurguluyor. Ama, ?Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız lazım. Partiyle ilgili sorunlar var. Listelerde de hatalar oldu. Başka hatalar da var. Bu sorunları gidermemiz lazım? diyor. Sorunlara işaret ederken, kimseyi sorumlu tutan bir yaklaşım içinde olmuyor.

 

Seçim gecesi konuşma yapmak üzere balkona sadece eşiyle birlikte çıkması ve ´Milletimizin sandıkta verdiği mesajı aldık´ demesi de boşuna değildi.

Bu mesajın ilk gereği yeni hükümetin kuruluşunda yansıtılacak. MKYK toplantısında yeni hükümet kuruluşuna değinilmiyor ama Erdoğan´ın yaklaşımından yeni kabinede en fazla birkaç bakanı değerlendireceği anlaşılıyor."

AK Parti 1 Kasım milletvekili seçimlerinde Ahmet Davutoğlu´nun genel başkanlığında 48 milyon 523 bin 610 oyun 23 milyon 673 bin 541´ini alarak yüzde 49,49 ile birinci parti olmuştu. AK Parti, Ahmet Davutoğlu´nun genel başkanlığındaki 1 Kasım seçimlerinde TBMM´ye 317 vekil göndermişti.

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER