Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN PKK´YA ÇAĞRI: ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SANDIKTA VER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal 7 canlı yayınında gazetecilerin sorularını cevapladı. PKK´ya seslenen Erdoğan "Özgürlük mücadelesini sandıkta ver" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN PKK´YA ÇAĞRI: ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ SANDIKTA VER

Erdoğan, Kanal 7´de yayınlanan "İskele Sancak Özel" programında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sapanca´da patileri kesilmiş olarak bulunan yavru köpeğin ölümüne yönelik soru üzerine, olay sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı´nın süratle soruşturma başlattığını anımsattı. Kolluk kuvvetlerinin ilk tespitlerine göre, olay günü o bölgede çalışma yapan, otluk ve çalılık bölgelerini temizleyen iki iş makinesinin bulunduğu, yavru köpeğin de bu iş makinelerinin biri tarafından kazara yaralanmış olabileceğinin ihtimaller dahilinde değerlendirildiğini ve iş makinesi operatörünün de gözaltına alındığını aktardı.

Erdoğan konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

´HAYVANLARI KORUMAYA YÖNELİK İLK KANUNU BİZ ÇIKARDIK´

Konuyla ilgili de attığımız bazı adımlar var. Örneğin 2004 yılında hayvanları korumaya yönelik ilk müstakil kanun olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu´nu AK Parti olarak biz çıkardık. Meclis´in yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını da inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız.

Yeni düzenleme ile kanunun yasak fiillere ilişkin idari para cezalarında önemli oranda bir artışa gidiliyor. Sahipli veya sahipsiz hayvanlara acımasız ve zalimce muamelelerde bulunmak veya eziyet etmek ve hayvanları birbirine zarar verecek şekilde dövüştürmek fiilen suç haline geliyor. Sahipli hayvanlar bakımından sahibinin şikayeti üzerine, sahipsiz hayvanlar bakımından ise Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazılı başvurusu üzerine soruşturma ve kovuşturma yapılabiliyor. Böyle bir süreci başlatmış olacağız. Dolayısıyla biz bu işleri sahipsiz bırakmayacağız. Çok daha farklı tedbirleri almanın gayreti içerisinde olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suruç´ta yaşananlar ve AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız´ın kardeşinin hayatını kaybetmesi anımsatılarak, olayı ´AK Partililerin kışkırttığı´ iddialarına yönelik soruya karşılık, seçim kampanyalarında bütün teşkilatlara ´evleri, esnafı dolaşın, ziyaret edin´ denildiğini söyledi. "Ben siyasi hayatımda iki yerde tacize uğramışımdır. Birisi Suruç´tur, birisi Hopa´dır" ifadesini kullanan Erdoğan, Suruç´ta mitinge gittiği sırada terör örgütünce otobüslerine yumurta atıldığını, Hopa´da DHKP-C üyelerinin benzer bir şeyi yaptığını ve korumalarından birisinin ağır yaralandığını söyledi. 

Milletvekili İbrahim Halil Yıldız´ın ailece teröre karşı mücadele veren yürekli bir aile olduğunu söyleyen Erdoğan, Yıldız´ın olayı esnafı dolaşırken yanlarına yaklaşanların, "Siz bizim HDP´li olduğumuzu bilmiyor musunuz? Buraya nasıl gelirsiniz?" demesiyle başladığını söylediğini ileri sürdü. Erdoğan, "İbrahim arkadaşımız, bunlar ailece gerçekten teröre karşı mücadele veren yürekli bir aile. Burada esnafı dolaşırken, (İbrahim Bey´den bizzat dinledim), "bizim HDP´li olduğumuzu bilmiyor musunuz, buraya nasıl gelirsiniz" demişler. Sonra ağız dalaşı başlıyor ve saldırıyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle devam etti:

Bu yaklaşım artık PKK´nın alışılagelmiş yaklaşımı. Hele hele bunlar Şanlıurfa´da böyle bir şeyi hiç hazmediyorlar. Çünkü Şanlıurfa´nın bir farklılığı var. Onlara göre bir özelliği var. Biz başka bir şey söylüyoruz, özgürlük mücadelesi kendi ülkende, kendi kardeşlerine karşı böyle verilmez.

Ama bu PKK kendilerine göre özgürlük mücadelesini ya dağlara kaçırarak verir veya mağaralara sokmak suretiyle verir. Veyahutta bizim mimarlarımızı, mühendislerimizi, öğretmenlerimizi bilinmeyen birçok yere kaçırarak verir. Bu mudur özgürlük mücadelesi? Eğer samimiyseniz, dürüstseniz öyle Hans´ı, George´yi bilmem neyi arkana almak suretiyle gelip de özgürlük mücadelesi verme. Özgürlük mücadelesinin tek yeri var. Sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver. 
Biz yanımıza ne Hans´ı alıyoruz, ne George´u alıyoruz. Bizim yanımızda sadece milletimiz var. Biz, milletimizle beraber yürüyoruz. Bunun için de başka bir şeyi bizim aramamıza gerek yok. Silah şu, bu filan falan yok. Bizim silahımız oyumuzdur. Bizim silahımız imanımızdır, fikrimizdir, düşüncemizdir. Biz, bu işi 40 yıldır böyle yaptık, böyle yapıyoruz ama siz arkadaş hala bu yola gelmediniz. İşte siz, 7 Haziran en önemli neticeydi. Neticeyi aldınız. Ama şu an içeride olan kişi (Demirtaş) ´dökülün sokağa´ dedi. 53 tane Kürt kardeşimi, bunlar öldürmedi mi? Onları sokağa döken kimdi, bu Demirtaş, Selo. Peki Selo´yu ziyarete kim gitti? Bay Muharrem gitti. Yasin Börü şehit edildi mi, edildi. Şimdi mağduru oynuyorlar. Ama benim halkım bu oyunu yutmaz.

"Şimdi bu adam Edirne´de cezaevinde, kendine bir maske uydurdu. Oradan cumhurbaşkanı adayı oluyor" diyen Erdoğan, yasadaki düzenlemeye işaret ederek, şunları söyledi: "HDP kendisine bir başka tutukluluk veya şu, bu olmayan bir tane aday çıkartamıyor mu? Bu kadar mı bunlarda adaylık noktasında fakirlik var? Eğer bu kadar bunlar fakirse, zaten bitmişler. Bunlar mağduriyeti oynuyorlar, onun edebiyatını yapıyorlar ama benim halkım, vatandaşım bu oyunu yutmaz. Bunlar tabii şunu da düşündüler, (TRT´deki seçim konuşması) ´Büyük ihtimalle Adalet Bakanlığı bu işe müsaade etmez, bize burdan da?´ Tabii, Bakan bana sorunca dedim ´Ne gerek var? Bırakın.´ Çekim nasıl oluyorsa, bu defa bu yapılmalı ama inşallah bu seçimi atlatalım, atlattıktan sonra işe sade mahkumiyet engel olmamalı. Tutukluluk da bu işin engeli olmalı. Yasal hale bunu getirmemiz lazım." 

"Belli başlı suçlarda yasal hale getirilecek değil mi?" sorusuna Erdoğan, "Tabii" karşılığını verdi. "Bir mağduriyet rolü çıkmasın diye siz TRT´de seçim kampanyası yapmalarına izin mi verdiniz?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oradan oy devşirmek istiyorlar. Düşünün şimdi CHP´nin adayı gidiyor, onu ziyaret ediyor. Nedir bunun anlamı?" dedi.

´TERÖRİST ÖRGÜTLERİN ARKASINDA OLDUĞU BİR KİŞİ İÇİN ´ÖNÜ AÇILSIN´ GAYRETİ İÇERİSİNE GİRİYORSUNUZ´

CHP´nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin, Selahattin Demirtaş´a destek söylemlerinin" hatırlatılması üzerine Erdoğan, şu görüşlerini paylaştı: "Tabii, yalnız o değil ki. Diğerlerinin yok mu? Diğerleri de aynı destek söylemlerini yapıyor. ´Bir cumhurbaşkanı adayı nasıl olur da cezaevinde kalır?´ diyor. Hale bak. Şimdi bu cezaevinde kalan zatın çok daha farklı suçları olabilirdi. Ne olacak? Bunlar, bunun gerekçesi mi olacak? Ki bunlar bu işin geçmişini çok da iyi bilirler. Çok da farklı bir şekilde bunu yaşadılar. Önü açıldı mı bu işin? Yok. Şimdi burada ne oluyor da size bu terörist örgütlerin arkasında olduğu böyle bir kişi için ´Bunun önü açılsın´ gayreti içerisine giriyorsunuz? Ben özellikle de halkıma, milletime şunu hatırlatmak istiyorum, biz, eğer terörle mücadeleyi hakkıyla, dört dörtlük yapacaksak, ben, bu kişilere veya örgütlere karşı 24 Haziran´da benim milletimin gerekli dersi, cevabı vereceğine inanıyorum." 

´BUNUN ARKASI BOŞ DEĞİL ZATEN´

"Seçim manifestonuzda ´daha çok demokrasi, daha çok özgürlük, daha çok adalet, daha çok reform´ gibi vaatlerde bulundunuz. 24 Haziran´da kazandığınız takdirde bu ifadelerinizin arkasını nasıl dolduracaksınız?" sorusunun yöneltildiği Erdoğan, "Bunun arkası boş değil zaten, dolu. Nedir o? Bir defa ´daha çok demokrasi´ dediğimiz zaman bundan ne anlıyoruz? Bütünüyle bu ülkede hangi inanç, hangi düşünce grubu olursa olsun bunlar istisnasız bu ülkede demokratik haklardan istifade edecektir." yanıtını verdi. 

"ÇUKURLAR ŞİMDİ KAPATILDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2005´te Diyarbakır´da "Kürt sorunu beni sorunumdur." dediğini anımsatarak, son gidişinde ise "Artık Türkiye´de Kürt sorunu yoktur." sözlerine değindi. AK Parti´nin Türkiye´de inkar ve ret politikalarını, asimilasyonu kaldırdığını söyleyen Erdoğan, şunları söyledi: "Artık böyle bir şey bizim ülkemizde var mı? Yok. Biz, ´milli çözüm, milli birlik, kardeşlik´ dedik. Ve bütün bunlara davet yaptık ama ne yazık ki bunların hiçbirisine gelinmedi. Aslında bunların hepsi bunun arkasında. İşte çukurlar açıldı. Şimdi kapatıldı. Bitişik nizam binaların aralarında tüneller kazıldı. O tüneller tamamen yok edildi. Ve bütün bunlarla beraber o Diyarbakır´ın yıkılan saat kulesi, yakılan camiler vesaire bütün bunlar? Ve Dicle kıyısında özellikle oralar gayet güzel park bahçe haline getirildi. Şimdi tabii biz bununla beraber bir adım daha atıyoruz. Vesayetçiliği ortadan kaldırıyoruz. Gerek resmi, gerek askeri noktada atılan adımlarla şu anda bizim silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız ve köy korucularının yerine getirdiğimiz güvenlik korucularının dördü birbiriyle o kadar dayanışma, entegre içerisinde ki bunlarla beraber bölgeye huzur, barış geldi."

CHP´nin cumhurbaşkanı adayı İnce´nin ´Kürt sorunu´ ifadesini kullandığının" hatırlatıldığı Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti: "Onlara şunu sormak lazım, sizin terörle mücadele adına yaptığınız bir şey var mı? Bize bunu bir söyleyin. Terörle mücadele adına? Hatta FETÖ´yü de bir cümleyle geçiştirmişler. Var mı böyle bir şey? Yok. Daha ne konuşuyorsunuz? Sizin terör diye bir sorununuz yok bir defa ama AK Parti´nin ´terör´ diye bir sorunu var. Terörle mücadele eden İsmail Metin Temel Paşa´yı afedersiniz gündemine getirip ´Geldiğim günün hemen ertesinde apoletlerini sökerim.´ Yani adamın o kadar işleri var ki hemen geldiğinin ertesinde hemen apolet sökecek. O apoleti sen mi taktın da sen sökeceksin? Bu ülke bir hukuk devleti. Sen, hukuk devletinde ne zamandan beri bu işi cumhurbaşkanlarının yaptığını gördün? Ben, 3,5 yıllık cumhurbaşkanlığımda, 11,5 yıllık başbakanlığımda böyle bir adımı atamadım. Sen neye göre atıyorsun bu adımı? Bu çırak bile olamamış, diyorum ya. Bu ülkede neler oluyor, bitiyor bunlardan dahi haberi yok. Dersini çalışmamış."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER