Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN 7 YIL ARADAN SONRA ?İLK DEVLET ZİYARETİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier´in davetine icabetle, 27-29 Eylül´de Almanya´ya "İlk devlet ziyareti"ni gerçekleştirecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN 7 YIL ARADAN SONRA ?İLK DEVLET ZİYARETİ

25. 09. 2018 Salı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier´in davetine icabetle, 27-29 Eylül´de Almanya´ya "İlk devlet ziyareti"ni gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi´nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, ABD ziyaretini müteakip, Almanya Federal Cumhurbaşkanı Steinmeier´in davetine icabetle, 27-29 Eylül´de Almanya´da bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevkidaşı Steinmeier´le yapacakları görüşmelerinin yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de bir araya gelecek.

Görüşmelerde, Türkiye ile Almanya arasında siyasi, ekonomik, güvenlik, savunma, kültür ve sosyal alanlarda iş birliği ile Almanya´da yaşayan Türk toplumuna ilişkin hususlar ele alınacak.

Gündemde "Suriye" de olacak

Ayrıca başta "Suriye" olmak üzere bölgesel ve küresel gelişmeler, terörizm ve düzensiz göçle mücadele alanlarında iş birliği, Türkiye-AB ilişkileri ve iki ülkenin ortak gündeminde yer alan diğer konular görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın ziyareti vesilesiyle sivil toplum kuruluşları yetkililerine ve Türkiye-Almanya İş Konseyi´nde önde gelen Alman firmalarının yöneticilerine de hitap etmesi öngörülüyor.

Ziyaret kapsamında ayrıca Köln kentinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Camisi´nin de açılışını gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, Türk toplumuyla da bir araya gelmesi bekleniyor.

7 yıl aradan sonra "ilk devlet ziyareti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yapacağı ziyaret, 7 yıl aradan sonra Türkiye´den Almanya´ya gerçekleştirilen "İlk devlet ziyareti" olacak.

Açıklamada, Almanya´nın, Türkiye´nin NATO müttefiki ve en önde gelen ekonomik ortağı konumunda olduğu belirtildi.

Almanya´da yaşayan 3,5 milyonluk Türk toplumunun, iki ülke arasında dostluk köprüsü oluşturduğu da kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER