Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhur ittifakının şifreleri çözülüyor

Yerel seçimde işbirliğine yeşil ışık yakan Erdoğan ile Bahçeli´nin sandık zirvesinde, büyükşehirler için formüller masaya yatırıldı. Cumhur İttifakı´nın İstanbul´da yaşadığı pürüz ise Binali Yıldırım ismiyle aşıldı. MHP tabanının da sıcak baktığı Meclis B

Cumhur ittifakının şifreleri çözülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın, MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinin ardından prensipte anlaştığı seçim ittifak çerçevesinde, partisinin kritik illerdeki adaylarını bugün açıklıyor. İstanbul´da TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın ismi ön plana çıkarken, İzmir ve Ankara´da ise isimler hala belirsizliğini koruyor. Erdoğan´ın ?açıklamayacağı´ illere göre de ittifakın yol haritasının şekilleneceği belirtiliyor. 

Siyasetin gündemi 31 Mart yerel seçimleri ve ittifaklar ile ısınırken bu süreçte en büyük heyecan da başta İstanbul olmak üzere büyükşehirler ve önemli merkezlerde adayların kim olacağı konusunda yaşanıyor. Cumhur İttifakında hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli´nin görüşmesiyle yeniden canlanan Cumhur İttifakının büyük üyesi AK Parti bugün İztanbul, İzmir ve Ankara´nın da aralarında olduğu 40 önemli merkezde adaylarını açıklamaya hazırlanıyor. Yerel seçimlerde ittifak görüşmelerinin ilk turunda MHP lideri Bahçeli´nin ?İstanbul formülü´ olarak lanse ettiği çerçevede yeni adayların isimleri bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. MHP´nin aday göstermeyeceği İstanbul´da AK Parti adayı çok büyük aksilik çıkmazsa TBMM Başkanı ve eski sistemin son başbakanı Binali Yıldırım olacak.  Başkent kulislerinde Yıldırım´ın İstanbul adaylığının kesinleştiği ve sloganının belli olduğu iddia ediliyor. 

AK Parti´den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için aday olacağı iddia edilen Binali Yıldırım´ın seçim sloganının ?Bir şehir ol, mesela; İstanbul. Sonra de ki: Boğazım kuruyana kadar seveceğim seni? olacağı ileri sürüldü. Kulislere göre ?Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre Yıldırım, kendisine sunulan bu teklifi kabul etti ve ekibi seçim çalışmalarına başladı. Seçimler için bir afiş hazırlayan ekip, ?Bir şehir ol, mesela; İstanbul. Sonra de ki: Boğazım kuruyana kadar seveceğim seni´ sloganını kullandı? deniliyor.  

Öte yandan Cumhur İttifakının diğer cephesinde ise beklentiler netleşiyor.  MHP´nin seçimde kritik olarak görülen İstanbul Ankana ve İzmir gibi önemli merkezlerde aday göstermeyeceği buna karşılık AK Parti´den mevcut belediye başkanlıklarını elinde buldurduğu Adana, Mersin, Isparta, Manisa´nın yanı sıra Osmaniye´de adaylarını desteklemelerini istediği öğrenildi. Diğer iller, ilçeler, belediye meclis üyelikleri, belediye başkan yardımcılıkları için yapılacak ittifakın çerçevesinin ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki arasında yapılacak görüşmelerde netleşeceği kaydedildi. MHP, belediye meclislerinde de, ağırlığının hissedileceği sayıda üyeye sahip olmak istiyor. Ankara´da Etimesgut ve Polatlı Belediye başkanlıklarına sahip olan MHP, Yenimahalle gibi başka büyük bir belediyeyi de istediği iddia edilirken Bahçeli´nin ittifakın detaylarına ilişkin görüşlerini hafta sonu Antalya´da düzenlenecek belediye ve il başkanları kampında açıklaması bekleniyor.  



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER