Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Cumhur İttifakında şok: 49 ilde aday değişikliğine gidiliyor

31 Mart Yerel seçimlerine sayılı günler kala "Cumhur İttifakı"nda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Cumhur İttifakında şok: 49 ilde aday değişikliğine gidiliyor

AKP ve MHP´nin oluşturduğu Cumhur İttifakı 49 ilde aday değişikliğine gidiyor. AKP ve MHP´nin önemli isimleri bazı illerde adaylarını çekebileceklerinin sinyalini verdiler.

AK Parti´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki´nin, "Bizim tehdit olarak gördüğümüz kişilerin seçilme riski varsa adaylar çekilecek" açıklamasında sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, ?Ön plana çıktıkları her ili, her noktayı tekrar değerlendireceğiz" diyerek adayların değişebileceğinin işaretini verdi.

49 İLDE ADAY DEĞİŞİKLİĞİ

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ise Cumhur İttifakı´nın 49 ilde değişikliğe gideceğini ifade ederek, "Bir çalışma çerçevesinde, hangi parti önde ise hangi partinin durumu iyi ise o vilayet merkezinde onun adayı lehine Cumhur İttifakı´nın diğer ortağının çekildiği bir program uygulanacak? dedi. Bostancı, ?Burada şüphesiz AKP olarak bizim birinci önceliğimiz, her yerde AKP adaylarının kazanmasını temin etmek ve aynı zamanda Cumhur İttifakı´nın adaylarının, Türkiye´nin her tarafında kazanmasını temin etmek" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından henüz net bir açıklama yapılmadı. Cumhur İttifakı´nın ortaklarının, 12 Şubat Salı günü TBMM´de yapması gereken Grup Toplantılarını iptal etmesi üzerine; düzenlenecek ortak basın toplantısıyla değişikliklerin açıklanacağı ifade ediliyor. 

Siyasi partilerin kesin listeleri en geç 19 Şubat´ta YSK´ya teslim etme zorunluluğu bulunuyor. Cumhur İttifakını oluşturan AKP ve MHP´nin 13 Şubat Çarşamba gününe kadar yapılacak değişikleri açıklaması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER