Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMARTESİ ANNELERİNE YİNE YASAK

Polis, İHD´den Galatasaray Meydanı´an yürümek isteyen Cumartesi Anneleri´ne bu hafta da izin vermedi

CUMARTESİ ANNELERİNE YİNE YASAK

Polis, 704. kez, gözaltındayken kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak isteyen Cumartesi Anneleri´nin Galatasaray Meydanı´na yürümesine izin vermedi.  Polis, kalkanlarıyla birlikte Cumartesi buluşmasına gelenleri ittirdi. Cumartesi Anneleri´nin Twitter hesabından Hanım Tosun ve Hanife Yıldız´ın gözaltına alındığı duyuruldu. 25 Ağustos´taki 700´üncü haftadan bu yana Cumartesi Anneleri´nin  Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapmasına izin verilmiyor.

İnsan Hakları Derneği(İHD) İstanbul Şubesi önünde toplanan  Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 704´ncü kez Galatasaray Meydanı´na yürümek istedi. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir´in de bulunduğu Cumartesi Anneleri´ne polis tarafından Beyoğlu Kaymakamlığı´nın yasak kararı bildirildi.

Gazete Duvar´da yer alan habere göre, bu hafta 25 Eylül 1991 tarihinde askerler tarafından evine yapılan baskın sırasında gözaltına alınan ve kendisinden bir daha haber alınamayan İbrahim Gündem´in akıbetini sormak isteyen Cumartesi Annelerine polis kalkanları ile müdahale etti. 

Cumartesi Anneleri´nin Twitter hesabından, bariyerlerle kapatılan Galasaray Meydanı´nına karanfil atan Cumartesi Anneleri, Hanım Tosun ve Hanife Yıldız´ın gözaltına alındığı duyuruldu. 

Eyleme desteğe gelenler ?insanlık onuru işkenceyi yenecek´ sloganı atarken polisler gazetecileri, ?Bu işi siz büyütüyorsunuz? diyerek eylemin yapıldığı yerden uzaklaştırdı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER