Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

CUMARTESİ ANNELERİ´NE 7 HAFTA SONRA ?AÇIKLAMA´ İZNİ VERİLDİ

Galatasaray´da 700´ncü haftadan bu yana oturma eylemleri yasaklanan Cumartesi Anneleri 707´nci haftada da İstanbul İHD Şubesi önünde bir araya geldi. Kayıp yakınları eylemi engellemek isteyen polise "Baskıyla bu iş çözülmez" diyerek tepki gösterdi.

CUMARTESİ ANNELERİ´NE 7 HAFTA SONRA ?AÇIKLAMA´ İZNİ VERİLDİ

13. 10. 2018 Cumartesi

Cumartesi Anneleri 707´nci hafta eyleminde, kayıplarının akıbetini sormak için İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi önünde bir araya geldi. Açıklama polisler tarafından yine engellendi. Açıklamanın İHD Şubesi içerisinde yapılması için anons yapan polisler, ?aksi takdirde müdahale edeceklerini´ söyledi.

Bu haftaki eyleme Disk Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TİP Milletvekili Erkan Baş, HDP Milletvekili Hüda Kaya, geçtiğimiz hafta gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra serbest bırakılan avukat Ömer Kavili de  katıldı.

Cumartesi Anneleri bu hafta, Hakkari´nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltında kaybedilen 73 yaşındaki Abdülkerim Yurtseven, 18 yaşındaki Mikdat Özeken ve 13 yaşındaki Münür Sarıtaş´ın akıbetini soruyor.

KAYIP YAKINLARI POLİSLERE SESLENDİ: SENİN DE ANAN BACIN OLABİLİR

Gözaltında kayıp yakını Hanife Yıldız, polislere seslenerek, ?Baskıyla bu iş çözülmez. Bu nasıl bir insanlık? Burası İnsan Hakları Derneği. Haktan hukuktan bahsediyorsanız ama burası insan hakları derneği. Burayı basıyorsunuz? dedi.

Gözaltında kaybedilen Cemil Kırbayır´ın ağabeyi Mikail Kırbayor ise polislere şöyle seslendi; ?Senin de anan bacın olabilir. Hakkımızı arıyoruz. Kardeşlerimiz yakınlarımızı arıyoruz. Adalet aramıyoruz adalet istiyoruz.?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER